Xinjiang için 150’den fazla özel turistik tren hizmete girecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çin’in 2024 yılında, ülkenin kuzeybatısında bulunan Xinjiang Özerk Uygur Bölgesi’ne gidecek 150’den fazla sayıda özel turistik treni hizmete sokmayı düşündüğünü duyurdu.

Xinjiang için 150’den fazla özel turistik tren hizmete girecek
Yayınlama: 15.07.2024
3
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çin'in 2024 yılında, ülkenin kuzeybatısında bulunan Xinjiang Özerk Uygur Bölgesi'ne gidecek 150'den fazla sayıda özel turistik treni hizmete sokmayı düşündüğünü duyurdu. Bu türden turistik trenlerden ilki Çin'in doğu eyaleti Jiangsi'ni Nanchang kentinden yola çıkarak dört günlük bir seyahatten sonra, cuma günü Xinjiang'ın Shihezi kentine vardı.

Bu trenler, ilgili bakanlık ve Devlet Demiryolları (China State Railway Group Co., Ltd.) tarafından lanse edilen bir programın parçası olarak, demiryolu turizmi aracılığıyla  Xinjiang'ın ve Xizang Özerk Bölgesinin kalkınmasına katkı yapmayı amaçlıyor. Aslında Xinjiang istikametinde bu turistik trenlerin işletilmesi, bu sektöre bağlı başka sektörlerinde harekete geçirilmesiyle toplumun bir bütün olarak refahının ve mutluluğunun artmasında rol oynuyor.

Demiryolu şirketi demiryolu şebekesinin ve turizmin entegrasyonunu desteklemek için gerekli önlemleri almaya devam edecek. Bu çerçevede turistik destinasyonlar turistik trenler sayesinde pazarlara bağlanacak. Öte yandan bu yıl, Xinjiang'ın Üretim ve İnşaat Biriminin kuruluşunun 70. yılı kutlanıyor.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.