Xi’nin yeni nitelikli üretici güçler hakkındaki makalesi yayımlanacak

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in yeni nitelikli üretici güçler konulu makalesi ÇKP Merkez Komitesi’nin teorik yayın organı “Qiushi” (Hakikati Olgularda Aramak) dergisinin yarınki nüshasında yayımlanacak.

Xi’nin yeni nitelikli üretici güçler hakkındaki makalesi yayımlanacak
Yayınlama: 31.05.2024
2
A+
A-

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in yeni nitelikli üretici güçler konulu makalesi ÇKP Merkez Komitesi’nin teorik yayın organı “Qiushi” (Hakikati Olgularda Aramak) dergisinin yarınki nüshasında yayımlanacak.

Aynı zamanda ÇKP Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Merkezi Askeri Komisyon Başkanı olan Xi makalesinde yeni nitelikli üretici güçlerin geliştirilmesinin, nitelikli gelişimin hızlandırılmasının içsel gerekliliği olduğuna işaret etti.

Yeni dönemde nitelikli gelişimin hızlandırılmasının artık ÇKP içinde ve tüm toplumda geniş kabul gören bir anlayış olduğuna dikkat çekilen makalede, yenilikçiliğin yeni nitelikli üretici güçlerin en büyük özelliği olduğuna işaret edildi.

Makalede, bu bağlamda bilimsel ve teknolojik yenilikçiliğin güçlü ölçüde hızlandırılması, bilimsel ve teknolojik yenilikçiliğe dayalı olarak endüstriyel yenilikçiliğin teşvik edilmesi, gelişme tarzında yenilikçiliğin ilerletilmesi, kurumsal yenilikçiliğin istikrarlı bir şekilde ileriye taşınması ve yeteneklilerle ilgili çalışma mekanizmasında yenilikçiliğin derinleştirilmesi gibi öneriler ileri sürüldü.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.