Xi’nin Çin’in kalkınmasıyla ilgili makalesi “Qiushi” dergisinde yayımlanacak

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Genel Sekreteri, Çin Cumhurbaşkanı ve ÇKP Merkezi Askerî Komisyon Başkanı Xi Jinping’in kaleme aldığı “Çin’in Yüksek Kaliteli Kalkınmasında Yeni Bir Sayfa Açmak” başlıklı makalesi yarın ÇKP Merkez Komitesi’nin teorik yayın organı Qiushi dergisinde yayımlanacak.

Xi’nin Çin’in kalkınmasıyla ilgili makalesi “Qiushi” dergisinde yayımlanacak
Yayınlama: 15.06.2024
7
A+
A-

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Genel Sekreteri, Çin Cumhurbaşkanı ve ÇKP Merkezi Askeri Komisyon Başkanı Xi Jinping'in kaleme aldığı “Çin’in Yüksek Kaliteli Kalkınmasında Yeni Bir Sayfa Açmak” başlıklı makalesi yarın ÇKP Merkez Komitesi'nin teorik yayın organı Qiushi dergisinde yayımlanacak.

Makalede, yeni dönemde Çin’in ekonomik kalkınmasının özelliğinin ÇKP’nin 19. Ulusal Kongresi raporunda vurgulandığı gibi Çin ekonomisinin yüksek hızlı bir büyüme aşamasından yüksek kaliteli bir gelişme aşamasına geçişi olduğu belirtildi. Makalede, yüksek kaliteli kalkınmanın, Çin’in 14. Beş Yıllık Planı döneminde, hatta daha uzun bir vadede Çin’in ekonomik ve sosyal kalkınmasının ana teması ve modern bir sosyalist ülke olarak kapsamlı bir şekilde inşa edilmesinde ilk görev olduğu vurgulandı.

Yüksek kaliteli kalkınmanın, halkın daha iyi bir yaşam için artan ihtiyaçlarını iyi karşılayabilecek gelişme olduğuna işaret edilen makalede, bunun aynı zamanda yeni kalkınma kavramını somutlaştıran bir gelişme olduğu kaydedildi.

Makalede, üst düzey bilimsel ve teknolojik gelişmelerin hızlandırılmasının, yüksek kaliteli kalkınmayı sağlayan tek yol olduğuna dikkat çekildi. Makalede ayrıca, yeni nitelikli üretici güçlerin geliştirilmesinin, yüksek kaliteli kalkınmanın iç talebi olduğu ifade edildi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.