Xi’den Liangzhu Forumu’na tebrik

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, bugün başlayan 1. Liangzhu Forumu’na bir tebrik mesajı gönderdi.

Xi’den Liangzhu Forumu’na tebrik
Yayınlama: 03.12.2023
1
A+
A-

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, bugün başlayan 1. Liangzhu Forumu’na bir tebrik mesajı gönderdi.

Xi, Çin ulusunun 5 bin yıllık medeniyet tarihinin maddi kanıtlarından biri olan Liangzhu Kalıntıları’nın dünyadaki medeniyet hazinelerinden biri olduğunu hatırlattı. Xi, uzun bir geçmişe dayanan insanlık tarihinde Çin medeniyetinin kendisine özgü yenilik ve icatlarıyla nesilden nesile aktarılan azim ve iradesiyle zirvelere ulaştığına işaret etti.

Xi Jinping, Çin uygarlığının açıklık, kapsayıcılık ve bütünleşme temelinde kendisini sürekli geliştirerek dünyadaki farklı medeniyetlerle etkileşim kurmak suretiyle kendisini beslemenin yanı sıra, dünyanın medeniyetler bahçesini zenginleştirdiğini dile getirdi.

Karşı tarafa saygı, zorluklarla birlikte mücadele ve uyum içinde bir arada yaşamanın insanlığın gelişmesinin doğru yolu olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Xi, katılımcıları Liangzhu Forumu vesilesiyle Kuşak ve Yol ülkeleri arasındaki medeniyetler diyaloğunu geliştirmeye çağırdı.

Xi, katılımcılardan medeniyetler arasındaki iletişim ve etkileşimi güçlendirerek Küresel Medeniyet İnisiyatifi’ni yerine getirmelerini, eşitlik, paylaşım, diyalog ve kapsayıcılığa dayalı medeniyet konseptini yaygınlaştırmalarını beklediğine işaret etti. Xi, aynı zamanda farklı medeniyetler arasındaki uyumun hızlandırılması, medeniyetlerin birbirine destek vererek başarılara kavuşulması ve halklar arasındaki dostluğun derinleşmesi için çaba göstermesi gerektiğini kaydetti.

1. Liangzhu Forumu bugün Hangzhou kentinde başladı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.