Xi’den Deng’in başlattığı Çin’e özgü sosyalizmi ilerletme çağrısı

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Deng Xiaoping’in doğumunun 120. yıldönümü vesilesiyle Çin’e özgü sosyalizmin ilerletilmesi çağrısı yaptı.

Xi’den Deng’in başlattığı Çin’e özgü sosyalizmi ilerletme çağrısı
Yayınlama: 22.08.2024
2
A+
A-

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Deng Xiaoping'in doğumunun 120. yıldönümü vesilesiyle Çin'e özgü sosyalizmin ilerletilmesi çağrısı yaptı.

Çin’in eski lideri Deng Xiaoping’in “olağanüstü katkılarını” takdirle değerlendirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Xi, Deng tarafından başlatılan Çin’e özgü sosyalizmin ilerletilmesi çağrısında bulundu.

Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Merkezi Askeri Komisyon Başkanı olan Xi, Deng’in doğumunun 120. yıldönümünü anmak için bugün Beijing’de düzenlenen toplantıda Deng Xiaoping Teorisi’nin kapsamlı bir şekilde incelenmeye ve uygulanmaya devam edilmesi gerektiğini vurguladı.

“Deng, Çin Komünist Partisi’ne, halka, ulusa ve dünyaya olağanüstü katkılarda bulundu.” ifadelerini kullanan Xi, Deng’in başarılarının tarihte ölümsüzleştirildiğini ve gelecek nesillere her zaman ilham vereceğini sözlerine ekledi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.