Xi’den Çin Mühendislik Akademisi’ne tebrik mesajı

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Çin Mühendislik Akademisi’nin (ÇMA) kurulmasının 30. yıl dönümü vesilesiyle akademiye bir tebrik mesajı gönderdi.

Xi’den Çin Mühendislik Akademisi’ne tebrik mesajı
Yayınlama: 03.06.2024
1
A+
A-

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Çin Mühendislik Akademisi’nin (ÇMA) kurulmasının 30. yıl dönümü vesilesiyle akademiye bir tebrik mesajı gönderdi. Xi, mesajında, son 30 yıl içinde Çin Komünist Partisi’nin güçlü liderliğinde ÇMA’nin akademisyenleri ve mühendislerinin güçlerini toplayarak mühendislik teknolojilerini geliştirdiğini, teknolojik zorlukların üstesinden geldiğini hatırlattı. Xi, ÇMA’nin mühendislik teknolojilerinin ilerletilmesi, ekonomik ve toplumsal yüksek kaliteli gelişmeye büyük katkıda bulunduğuna dikkat çekti.

Xi, mühendislik teknolojilerinin insan toplumunun gelişmesini hızlandıran önemli bir itici güç olduğuna işaret etti. Xi, ÇMA’nin yeni bir başlangıçta devletin stratejik teknoloji gücünün rolünü oynayarak bu alandaki yenilik çalışmalarına öncülük etmesini beklediğini dile getirdi. Xi, ÇMA’den kritik teknolojileri geliştirerek devletin üst düzey düşünce kuruluşu fonksiyonunu güçlendirip kendi gücüne dayalı yüksek seviyeli büyük ve güçlü bir teknolojik devlet inşası için daha büyük katkı yapmasını istediğini belirtti.

ÇMA tarafından bugün Beijing’de teması “Mühendislik Teknolojilerini Geliştirme Misyonunu Yerine Getirerek Teknolojilerle Güçlü Devlet İnşasını Hızlandırmak” olan bir seminer düzenlendi. Seminere ÇKP Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Daimi Üyesi ve Başbakan Yardımcısı Ding Xuexiang katıldı ve Xi’nin kutlama mesajını okudu.

ÇMA, 3 Haziran 1994 tarihinde kuruldu.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.