Xi’den Avustralya’nın yeni genel valisi Mostyn’e tebrik mesajı

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, bugün Avustralya’nın yeni genel valisi olarak atanan Samantha Mostyn’e tebrik mesajı gönderdi.

Xi’den Avustralya’nın yeni genel valisi Mostyn’e tebrik mesajı
Yayınlama: 01.07.2024
0
A+
A-

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, bugün Avustralya'nın yeni genel valisi olarak atanan Samantha Mostyn’e tebrik mesajı gönderdi.

Xi mesajında, Çin ve Avustralya’nın birbirinin önemli iş birliği ortağı olmanın yanı sıra, Asya-Pasifik bölgesinin önemli iki ülkesi ve dünyanın çok kutupluluk sürecindeki önemli güçleri olduğuna işaret etti.

Sağlıklı ve istikrarlı Çin-Avustralya ilişkilerinin, iki ülke ve iki halkın temel ve uzun vadeli çıkarlarına uygun olduğu gibi, bölge ve dünyanın barışı, istikrarı, kalkınması ve refahına da fayda sağladığına dikkati çeken Xi, “Çin-Avustralya ilişkilerinin gelişmesine büyük önem veriyorum. Avustralya’yla birlikte, karşılıklı saygı, kazan-kazan ve farklılıkları bir kenara bırakıp ortak noktalar arayışında bulunma ilkeleri doğrultusunda, daha olgun, istikrarlı ve daha verimli olan ikili kapsamlı stratejik ortaklık ilişkisinin oluşumunu hızlandırmak ve iki halka daha çok fayda sağlamak için çalışmaya hazırım.” ifadesini kullandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.