Xi ve Malezya Kralı’ndan ilişkilerin 50. yılı için tebrik mesajları

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Malezya Kralı Sultan İbrahim İskender, ikili diplomatik ilişkilerin tesisinin 50. yıl dönümü vesilesiyle karşılıklı tebrik mesajları gönderdi.

Xi ve Malezya Kralı’ndan ilişkilerin 50. yılı için tebrik mesajları
Yayınlama: 31.05.2024
3
A+
A-

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Malezya Kralı Sultan İbrahim İskender, ikili diplomatik ilişkilerin tesisinin 50. yıl dönümü vesilesiyle karşılıklı tebrik mesajları gönderdi.

Xi Jinping, mesajında Çin ve Malezya’nın birbirinin iyi komşusu, samimi dostu ve kazan-kazan anlayışına dayalı işbirliği ortağı olduklarını hatırlatarak ikili diplomatik ilişkilerin tesisinden bu yana geçen yarım yüzyılda iki ülkenin her zaman samimiyetle uyum içinde çalışarak ortak kalkınma arayışında bulunduğunu anımsattı.

2023 yılında Çin-Malezya kader birliğinin oluşturulması yönünde varılan mutabakatla ikili ilişkilerin yeni tarihi gelişme dönemine girdiğine işaret eden Xi, Çin-Malezya dostluğunun iki halkın gönlünde derin kök salarak ikili ilişkilerin devamlı gelişmesine tükenmez güç kattığını belirtti.

Mesajında kendisinin kısa süre önce Çin’in Tianjin Üniversitesi’nde eğitim gören Malezyalı öğrencilerden bir mektup aldığını aktaran Xi, Malezyalı öğrencilerin ikili dostluğu yaygınlaştırmak ve Çin-Malezya kader birliğinin oluşturulmasına hizmet sağlamak için çaba sarf edeceklerini belirtmesinden büyük memnuniyet duyduğunu kaydetti. Xi mesajını şöyle sürdürdü:

“Çin-Malezya ilişkileri yeni tarihi başlangıç noktasında. Kral Sultan İbrahim İskender ile birlikte Çin-Malezya kader birliği inşasında yeni çığır açmak için rehberlik etmeye, iki halka daha çok yarar sağlamaya, bölgesel istikrara ve refaha daha büyük katkı yapmaya hazırım.”

İkili diplomatik ilişkilerin kurulduğu 50 yıldan bu yana iki ülkenin her zaman birbirlerine saygı duyarak güven beslediğine ve ikili ilişkilerde devamlı olarak yeni başarılar elde edildiğine dikkat çeken Malezya Kralı Sultan İbrahim İskender, ikili kapsamlı stratejik ortaklık ilişkilerinin tesis edildiği 2013 yılından bu yana iki ülke arasında ticaret, ekonomi, yatırım, kültür gibi alanlardaki işbirliği ve iletişimin daha da yoğunlaştığını hatırlattı.

Kralı Sultan İbrahim İskender ayrıca ikili diplomatik ilişkilerin tesisinin 50. yıl dönümü vesilesiyle Çin ile el ele vererek iki halka daha büyük yarar sağlamaya hazır olduklarını vurguladı.

Çin Başbakanı Li Qiang ve Malezyalı mevkidaşı Enver İbrahim de karşılıklı tebrik mesajları yolladı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.