Xi Jinping’den BAE’den öğrencilerin mektubuna yanıt

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) uygulanan “Yüz Okul Projesi” adlı Çince öğretim programına katılan öğrencilerin temsilcilerinin mektubunu yanıtladı.

Xi Jinping’den BAE’den öğrencilerin mektubuna yanıt
Yayınlama: 26.05.2024
3
A+
A-

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) uygulanan “Yüz Okul Projesi” adlı Çince öğretim programına katılan öğrencilerin temsilcilerinin mektubunu yanıtladı.

Xi Jinping, mektubunda öğrencileri Çinceyi en iyi şekilde öğrenmeye, Çin'i anlamaya ve Çin-BAE dostluğunun hızlandırılmasına katkıda bulunmaya çağırdı.

Xi, okuduğu mektuplarda öğrencilerin Çin kültürüne dönük sevgisini ve iki ülke arasındaki dostluğa dair beklentilerini görebildiğini belirtti.

BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed ile birlikte beş yıl önce “Yüz Okul Projesi”ni başlattıklarını hatırlatan Xi Jinping, BAE'de “Çince öğrenmenin” yeni trend haline geldiğini görmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Gençlerin Çin ile BAE arasındaki dostane ilişkilerin geleceğini temsil ettiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Xi, BAE'deki daha fazla gencin Çince öğrenerek ve Çin'i anlayarak Çin-BAE ilişkileri için daha iyi bir gelecek yaratılmasına katkıda bulunmasını beklediklerinin altını çizdi.

“Yüz Okul Projesi”, Çin ve BAE arasında Temmuz 2019'da Beijing'de imzalanan mutabakat zaptıyla resmen başladı.

BAE'deki 171 okulda Çince dersi verildiği, 71 bin öğrencinin Çince öğrendiği bildirildi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.