Xi Jinping, öğretmenler ile beraber

Çin’de Öğretmenler Günü yarın kutlanacak. Her yıl öğretmenlerin bu bayramında Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ya okul ziyaretleri yaptı ya da tebrik mesajı ile öğretmenlerin gününü kutladı.

Xi Jinping, öğretmenler ile beraber
Yayınlama: 09.09.2024
1
A+
A-

Çin’de Öğretmenler Günü yarın kutlanacak. Her yıl öğretmenlerin bu bayramında Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ya okul ziyaretleri yapmış ya da tebrik mesajı ile öğretmenlerin gününü kutlamıştı.

Eylül 2016’da Xi Jinping, mezun olduğu Beijing 1 Ağustos Okulu’nu ziyaret etmişti.  

Ziyaret sırasında Xi, öğretmenleri Chen Zhonghan ve Chen Qiuying ile görüşmüş  ve onlarla tokalaşmıştı.

Xi, burada yaptığı açıklamada “Tüm öğretmenlerin sağlıklı olduğunu gördüğüm için çok mutluyum. Eskiden öğretmenlerimiz bize karşı çok katıydı. Şimdi geriye dönüp baktığımda hayatımın geri kalanında bunun faydasını gördüm.” diye konuşmuştu.

Xi Jinping, öğretmenler ile beraber

Nisan 2019’da Xi Jinping uçak, tren ve otobüsle uzun bir yolculuk yaparak Chongqing kentinin Shizhu Tujia Özerk İlçesi’ne bağlı Zhongyi nahiyesine geldi. Dolambaçlı dağ yolunda üç saatten fazla süren araba yolculuğunun ardından dağların derinliklerine ulaşan Cumhurbaşkanı Xi’nin ilk durağı, Zhongyi Nahiyesi İlkokulu oldu.

Xi Jinping, okul bahçesinde yurttaşlar ile konuştu, çocukların öğrenimi ve yaşamı hakkında bilgi aldı. Daha sonra öğretmen ve öğrenci kantinini gezen Xi Jinping, mutfağı dikkatlice inceledi.

Cumhurbaşkanı Xi, “Ne kadar zor olursa olsun, hiçbir çocuk acı çekmemeli ve ne kadar yoksul olursa olsun hiçbiri eğitimden yoksun olmamalı. Yoksul dağlık bölgelerdeki çocukların okula gitmelerini, eğitim almalarını, mutlu ve neşeli bir çocukluk geçirmelerini sağlamalıyız.” dedi.

2002 yılının Öğretmenler Günü’nden bir gün önce, dönemin Fujian Valisi olan Xi Jinping, Jimei Üniversitesi'ni ziyaret etmişti. Sempozyumun ardından Xi, 20 yıl önce Tsinghua Üniversitesi’ndeyken öğretmeni olan Liu Cuiqin’e özel bir ziyarette bulundu.

Xi, öğrentmeni Liu’ye üzerinde “Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun!” yazan bir demet çiçek sundu.

Xi, öğretmeni Liu’nun elini sıkıca tutarak, “O zamanki eğitiminiz ve bizi yetiştirdiğiniz için teşekkür ederim.” dedi.

Xi Jinping, “Eğitim, milletin şahlanması ve sosyal ilerleme için önemli bir köşe taşı. Eğitim, şimdiki neslin çıkarlarına hizmet eden, gelecek nesillere fayda sağlayan erdemli bir projedir. Eğitim, halkın genel seviyesinin iyileştirilmesinde, insanoğlunun çok yönlü gelişiminin teşvik edilmesinde, Çin ulusunun yenilikçilik ve yaratıcılık konusunda canlılığının arttırılmasında ve Çin milletinin şahlanışında belirleyici öneme sahiptir.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.