WSJ: Elon Musk Trump seçim kampanyasına ayda 45 milyon dolar taahhüt etti

İstanbul, 17 Temmuz (Hibya) – The Wall Street Journal’ın (WSJ) “konuya yakın kişilere” dayandırdığı haberine göre Elon Musk, eski Başkan Donald Trump’ın başkanlık yarışını destekleyen yeni bir süper siyasi eylem komitesine ayda yaklaşık 45 milyon dolar aktarmayı planladığını söyledi.

WSJ: Elon Musk Trump seçim kampanyasına ayda 45 milyon dolar taahhüt etti
Yayınlama: 17.07.2024
1
A+
A-

America PAC adlı grubun diğer destekçileri arasında Palantir Technologies'in kurucu ortağı Joe Lonsdale, Winklevoss ikizleri, ABD'nin eski Kanada Büyükelçisi Kelly Craft ve kömür üreticisi Alliance Resource Partners'ın CEO'su olan eşi Joe Craft yer alıyor. 

Musk'ın bağışı, sadece Beyaz Saray'a dönme çabasındaki Donald Trump'ın kampanyası için değil, aynı zamanda iki girişimci arasındaki ilişki açısından da önemli bir gelişmeyi temsil ediyor. Gezegenin en zengin adamlarından biri olan işadamı ve finans patronu Elon Musk, Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın başkanlık kampanyasını aylık 45 milyon dolarlık “cazip” bir katkı ile destekleyecek.

Wall Street Journal'ın konuya aşina kişilere dayandırdığı haberine göre, bu taahhüt, seçmenleri kaydetmeyi, erken oy vermeyi ve kilit eyaletlerde posta yoluyla oy kullanılmasını teşvik etmeyi amaçlayan “America PAC” adlı yeni bir süper PAC aracılığıyla kanalize edilecek.

X platformundaki 190 milyon takipçisiyle gezegendeki en etkili insanlardan biri olan Musk'ın bu desteği şüphesiz sadece Trump'ın kampanyası için değil, aynı zamanda her ikisi arasındaki ilişki için de önemli bir ilerlemeyi temsil ediyor.

Milyarder Tesla ve Space X'in başkanı Elon Musk'ın Kasım seçimleri öncesinde Trump yanlısı bir siyasi eylem komitesine ayda 45 milyon dolar bağışta bulunacak olması, Musk'ın aylardır Cumhuriyetçi siyasete geçişinde attığı en büyük adımlardan birini oluşturuyor; ancak milyarderin her iki partiden milletvekilleri de dahil olmak üzere siyasi adaylara bağış yapma konusunda uzun bir geçmişi var.

Elektrikli araç devi Tesla, sosyal medya platformu X ve havacılık şirketi SpaceX'in başkanı olan Musk, FEC kayıtlarına göre ilk kez Haziran 2003'te dönemin başkanı George W. Bush'un 2004'teki yeniden seçilme kampanyasına 2.000 dolar bağışta bulunmuş, ardından Bush'un rakibi Senatör John Kerry, D-Mass. ve Demokrat aday Wesley Clark'a da aynı miktarda bağış yapmıştı.

Musk, 2003 yılında o zamanki Temsilci Dana Rohrabacher, eski Senatör Barbara Mikulski, eski Senatör Gordon Smith, Temsilci Ken Calvert, eski Temsilci Jane Harman, eski Temsilciler Meclisi Başkanı John Hastert ve son Senatör Dianne Feinstein'ın yeniden seçilmesi için kurulan komite de dahil olmak üzere her iki partiden adayları desteklemeye devam etti.

Musk, 2008-2010 yılları arasında Senatör Sheldon Whitehouse, Temsilci Adam Schiff, eski Senatör Barbara Boxer, ve  Senatör Harry Reid, D-Nev. gibi büyük isimler de dahil olmak üzere her iki partinin liderleri arasında bölünmüş olarak toplamda yaklaşık 200 siyasi katkı yaptı.

Musk 2011 yılında başkanlık kampanyalarına bağışta bulunmuş, eski Başkan Barack Obama'nın 2012'deki yeniden seçilme kampanyasında Obama Victory Fund'a 40.000 doların üzerinde ve 2015'te Hillary Clinton'ın PAC Hillary for America'ya 5.000 dolar bağış yaptı.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.