WSJ: ABD’li yetkililer F-16’lara hizmet için Ukrayna’ya Amerikalı göndermekten vazgeçti

Stockholm, 31 Ağustos (Hibya) – The Wall Street Journal’ın ABD’li yetkililere dayandırdığı haberine göre, ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, F-16 savaş uçaklarına hizmet vermek üzere Ukrayna’ya Amerikan sivil personeli gönderme fikrinden, güvenlikleriyle ilgili endişeler nedeniyle vazgeçti.

WSJ: ABD’li yetkililer F-16’lara hizmet için Ukrayna’ya Amerikalı göndermekten vazgeçti
Yayınlama: 31.08.2024
4
A+
A-

Haberde, “Biden yönetimi, aralarında F-16 savaş uçaklarının da bulunduğu Batılı askeri teçhizatın bakımı için ABD'li müteahhitlerin Ukrayna'ya gönderilmesi yönündeki askeri öneriyi güvenlik kaygıları nedeniyle reddetti” denildi.

Kaynaklar, Ulusal Güvenlik Konseyi'nin F-16 savaş uçakları ve diğer askeri teçhizatın bakımı için Ukrayna'ya sivil yükleniciler gönderilmesi önerisini değerlendirdiğini ancak istihbarat topluluğu ve diğerlerinin bunun şu an için çok riskli olduğuna karar verdiğini söyledi.

Aynı zamanda Amerikalı yetkililer tüm umutlarını F-16'ların bakım sorumluluğunun tamamını olmasa da büyük bir kısmını üstlenecek olan Avrupalı müteahhitlere bağlamış durumda.

Wall Street Journal gazetesi daha önce kaynaklara dayandırdığı haberinde Batı'nın sağladığı F-16 savaş uçaklarından ilkinin pilot hatası nedeniyle Ukrayna'da düştüğünü bildirmişti.

 “Strana.ua” adlı yayın, ülkenin Hava Kuvvetleri'nin F-16 eğitimi gören bir savaş pilotunu kaybettiğini yazdı. Ölüm ilanına göre, pilot Oleksiy Mes Pazartesi günü bir muharebe görevini yerine getirirken öldü.

Volodymyr Zelenskiy, yeni teslim edilen bir F-16 jetinin bu hafta başında düşerek pilotun ölümüne neden olduğunun ortaya çıkmasından bir gün sonra Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı'nı görevden aldı.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.