WikiLeaks kurucusu Julian Assange serbest bırakıldı

Stockholm, 25 Haziran (Hibya) – Kurucusu olduğu WikiLeaks’in, Pazartesi akşamı Londra’nın Stansted havaalanından kalkan uçağa binerken çekilmiş bir videosunu sosyal medyada yayınladığı Julian Assange’ın İngiltere’deki hapishaneden serbest bırakıldığı açıklandı.

WikiLeaks kurucusu Julian Assange serbest bırakıldı
Yayınlama: 25.06.2024
9
A+
A-

Assange'ın serbest bırakıldığının açıklanması, bu hafta ABD casusluk yasasını ihlal etmekten suçlu bulunduğunu kabul edeceği ve bu sayede ülkesi Avustralya'ya dönebileceği haberlerinin çıkmasından kısa bir süre sonra geldi.

ABD savcıları mahkeme belgelerinde 52 yaşındaki Assange'ın, ABD Kuzey Mariana Adaları bölge mahkemesindeki başvurulara göre, ABD'nin gizli ulusal savunma belgelerini elde etmek ve ifşa etmek için komplo kurmakla ilgili tek bir suçu kabul ettiğini söyledi.

ABD yıllardır Assange'ı gizli ve zarar verici belgeleri sızdırmakla suçluyor ve bu nedenle mahkum edilmesini istiyor. Bu nedenle son beş yılını İngiltere'de gözaltında geçirdi.

Assange'ın itirafı da bir cezayla sonuçlanacak, ancak ABD Adalet Bakanlığı ile yaptığı anlaşma, İngiliz hapishanesinde geçirdiği yılların mahsup edileceği anlamına geliyor ve bu hesaplama, bir hapishane hücresinde daha fazla zaman geçirmek zorunda kalmayacağı anlamına geliyor.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.