Wang Yi, Kazakistan ve Tacikistan’ı ziyaret edecek

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi’nin Shanghai İşbirliği Örgütü Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılacağı ve  Kazakistan ile Tacikistan’a resmi ziyaretleri gerçekleştireceği duyuruldu.

Wang Yi, Kazakistan ve Tacikistan’ı ziyaret edecek
Yayınlama: 16.05.2024
0
A+
A-

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi’nin Shanghai İşbirliği Örgütü Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılacağı ve  Kazakistan ile Tacikistan'a resmi ziyaretleri gerçekleştireceği duyuruldu.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, günlük basın toplantısında, Dışişleri Bakanı Wang Yi’nin SİÖ Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılarak Kazakistan ve Tacikistan’a gerçekleştireceği resmi ziyaretler hakkında bilgi verdi.

Sözcü Wang, şu ifadeleri kullandı: “SİÖ Dışişleri Bakanları Toplantısı, 20-21 Mayıs günlerinde Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenecek. Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, toplantı esnasında, SİÖ’e üye olan diğer ülkelerin mevkidaşlarıyla günümüzdeki uluslararası ve bölgesel durum, örgütün gelişme vizyonu ve çeşitli alanlardaki işbirliği de dahil olmak üzere tarafları ilgilendiren konular üzerinde fikir alışverişinde bulunarak bu seneki SİÖ Zirvesi’nin hazırlığını yapacak.”

Sözcü, Çin’in diğer üye ülkelerle birlikte “Shanghai Ruhu”unu teşvik ederek aralarındaki dayanışma ve işbirliğini pekiştirmeye, el ele verip tüm meydan okumalara göğüs gererek gelişme fırsatlarını paylaşmaya hazır olduğunu vurguladı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.