Wang Yi: Çin, Komorlar’dan daha fazla kaliteli ürün ithal edecek

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, dün Komorlar Birliği Dışişleri Bakanı Dhoihir Dhoulkamal ile yaptığı görüşmede, Çin’in Komorlar’dan daha fazla yüksek kaliteli ürün ithal etmeye hazır olduğunu belirtti.

Wang Yi: Çin, Komorlar’dan daha fazla kaliteli ürün ithal edecek
Yayınlama: 01.06.2024
3
A+
A-

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, dün Komorlar Birliği Dışişleri Bakanı Dhoihir Dhoulkamal ile yaptığı görüşmede, Çin'in Komorlar’dan daha fazla yüksek kaliteli ürün ithal etmeye hazır olduğunu belirtti.

Wang Yi, Çin-Arap Ülkeleri İşbirliği Forumu 10. Bakanlar Toplantısı’na katılmak üzere Çin’de bulunan Komorlar Birliği Dışişleri Bakanı Dhoihir Dhoulkamal ile dün başkent Beijing’de bir araya geldi.

Wang Yi, görüşmede Çin’in temel çıkarları ve başlıca endişeleri ile ilgili konularda benimsediği meşru tutum nedeniyle Komorlar’a teşekkür etti. Wang, Çin'in Komorlar’ın egemenliğine, bağımsızlığına ve ulusal geleneklerine saygı gösterdiğini vurguladı.

Çin'in Komorlar ile her düzeydeki temasları güçlendirmenin ve Kuşak ve Yol kapsamındaki nitelikli iş birliğini ilerletmenin yanı sıra, yoksulluğun azaltılması, eğitim ve öğretim ve tıbbi bakım alanlarında eşgüdümü güçlendirmeye hazır olduğunu ifade eden Wang Yi, Komorlar'dan daha fazla kaliteli ürün ithal etmeyi arzuladıklarını sözlerine ekledi.

Dhoulkamal, görüşmede Komorlar'ın toprak egemenliğini koruma konusunda Çin'i kesinlikle desteklediğini belirterek, Taiwan’ı Çin'in bir parçası olarak tanıdıklarını yineledi. Dhoulkamal, Kuşak ve Yol İnisiyatifi’nin Arap ve Afrika ülkelerinin ortak kalkınmalarına yardımcı olduğunu ve ülkesinin inisiyatife aktif şekilde katılmaya devam edeceğini dile getirdi.

Çin’e Komorlar’ın Afrika Birliği dönem başkanlığına verdiği destekten dolayı  teşekkür eden Dhoulkamal, her zaman olduğu gibi Afrika-Çin işbirliğini ilerletmeye devam edeceklerini belirtti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.