Wang Yi, Almanya SPD Meclis Grup Başkanı Mützenich’le görüştü

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve ÇKP Merkez Komitesi Dışişleri Komisyonu Ofisi Direktörü Wang Yi’nin Almanya Sosyal Demokrat Parti Federal Meclis Grup Başkanı ile görüştüğü bildirildi.

Wang Yi, Almanya SPD Meclis Grup Başkanı Mützenich’le görüştü
Yayınlama: 29.08.2024
2
A+
A-

Wang Yi’nin Almanya Sosyal Demokrat Parti Federal Meclis Grup Başkanı ile görüştüğü bildirildi.

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve ÇKP Merkez Komitesi Dışişleri Komisyonu Ofisi Direktörü Wang Yi, dün Beijing’de Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis Grup Başkanı Rolf Mützenich ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

Wang Yi, bu yılın Çin ile Almanya arasındaki kapsamlı stratejik ortaklık ilişkilerin kuruluşunun 10. yıldönümü olduğunu hatırlatarak, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile Almanya Başbakanı Olaf Scholz arasında gerçekleştirilen görüşmenin ikili ilişkilerin gelişimine yol gösterdiğini vurguladı.

Wang, Çin-Almanya ve Çin-AB ilişkilerinin daha istikrarlı bir şekilde ilerlemesi amacıyla, ÇKP ve SPD arasındaki teması artırmanın karşılıklı stratejik güven ve faydalı işbirliğini güçlendireceğini kaydetti.

Çin’le ilişkilere büyük önem verdiklerine işaret eden Mützenich, Çin’in kalkınmasındaki büyük gelişmelerden övgüyle söz ederek, Almanya Sosyal Demokrat Partisi’nin Çin Kömünist Partisi’yle işbirliği artırmaya hazır olduğunu vurguladı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.