Virgosol’den oyun-eğitim teknolojileri girişimi Piagmo’ya yatırım

Yazılım kalite kontrol ve güvencesi alanında dünya standartlarında hizmetler sunan yerli girişim Virgosol; grup yapılanmasına geçme yolunda ilk adımı atarak, çocukların bilişsel ve zihinsel becerilerini Montessori pedagojisine uygun geliştirmeye odaklanan Piagmo’ya 10 milyon TL değerleme üzerinden yatırım yaptı. Piagmo aldığı tohum öncesi yatırımla eğitim teknolojilerini geliştirmenin yanı sıra, Montessori pedagojisini global ölçekte daha geniş bir kitleye ulaştırmayı hedefliyor.

Virgosol’den oyun-eğitim teknolojileri girişimi Piagmo’ya yatırım
Yayınlama: 27.05.2024
0
A+
A-

Yazılım kalite kontrol ve güvencesi alanında sunduğu dünya standardındaki hizmetlerle 4 yıldır sektöre yön veren ve Deloitte tarafından hazırlanan en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinin sıralandığı Teknoloji Fast 50 listesinde 20 katlık büyüme oranıyla 6. sırada yer alan Virgosol, grup şirketi olma yolunda ilk adımını attı. Okul öncesi çocukların bilişsel ve zihinsel becerilerini geliştirmek için Montessori pedagojisini kullanan bir teknoloji firması olarak 2021 yılında kurulan Piagmo’ya 10 milyon TL değerleme üzerinden yatırım yapan Virgosol, böylece dijital oyun-eğitim sektöründe de var olmayı hedefliyor. Söz konusu tohum öncesi yatırımla Piagmo; eğitim teknolojileri ölçeklendirilip kişiselleştirilirken, aynı zamanda Virgosol'un global pazarlara erişim gücüyle eğitim teknolojilerini daha geniş bir kitleye ulaştıracak.

Er: “Grup şirketi olma yolunda yatırımlarımız sürecek”

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Virgosol Kurucu Ortağı ve CEO’su Özgür Arzu Er, “Virgosol olarak her zaman insanı odağımıza alarak, toplumsal faydayı göz önünde bulunduruyoruz. Bu bağlamda dijital oyun-eğitim sektöründe güçlü bir potansiyele sahip Piagmo’ya yatırım yapmaktan son derece mutluyuz. Piagmo’ya yatırım yapmakla kalmayıp, büyüme yolculuğuna eşlik edecek ve kendilerini yeni yatırım turlarına hazırlayacağız” dedi.

Dünyada gelişmekte olan dijital oyun-eğitim sektöründe Türkiye merkezli bir firmanın global alanda başarı kazanmasının son derece önemli olduğuna dikkat çeken Er, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu alanda genç ve başarılı girişimcilerin desteklenmesi hem ülkemizin hem de bu sektörde faaliyet göstermek isteyen potansiyel genç girişimcilerin önünün açılması için son derece önemli. Piagmo’ya yaptığımız yatırımı bu anlamda da çok kıymetli buluyorum. Virgosol ve Piagmo olarak hızla gelişmekte olan bu sektörde 2024 yılı sonuna kadar global pazarda önemli bir pay sahibi olmayı amaçlıyoruz. Değer odaklı ve güvene dayalı bir yaklaşımla iş birliklerimizi güçlendirirken, grup şirketi olma yolunda yatırımlarımızı da sürdüreceğiz. İlerleyen dönemde yapay zeka ve siber güvenlik alanlarındaki girişimlere de yatırım yapmayı hedefliyoruz.”

Biçer: “Türkiye’deki teknoloji ekosistemi için büyük bir adım”

Piagmo Kurucu Ortağı Utku Biçer ise şu değerlendirmede bulundu:

“Virgosol’un desteğiyle, Piagmo’nun eğitim teknolojileri alanında global bir oyuncu olma yolunda büyük bir adım attığını düşünüyoruz. Bu yatırım sayesinde, çocukların bilişsel ve zihinsel gelişimlerini destekleyecek yenilikçi çözümlerimizi daha geniş kitlelere ulaştıracağız. İyi eğitimin her çocuk için bir ayrıcalık değil, hak olduğu ilkesiyle hareket ederek, Virgosol’un deneyimi ve geniş ağı ile birlikte, eğitimde dijital dönüşümü hızlandırmayı ve çocuklar için daha iyi bir öğrenme deneyimi sunmayı hedefliyoruz. Bu iş birliği, sadece Piagmo için değil, aynı zamanda Türkiye'deki teknoloji ekosistemi için de önemli bir adım.”

Aldığı destekler ve ödüllerle adından söz ettiriyor

Yurt dışında Frankfurt Accelator ve UCL Edtech Labs hızlandırıcılarından destek alan sayılı firmadan biri olan Piagmo, yurt içinde de TİM-TEB Girişim Evi, Hello Tomorrow Turkey – Meta ve İzmir NIC gibi hızlandırıcıların programlarına seçildi.

Dünyanın en büyük eğitim teknolojisi yarışması GESAWARDS’ta gelecek vaat eden ilk 15 girişimden biri seçilen Piagmo’nun geliştirdiği çocukların bilişsel ve zihinsel becerilerini Montessori pedagojisine uyumlu gelişimi için var olan mobil oyun platformu Playo, ABD, İtalya ve Fransa’da kullanıcıya çıktığı ilk aylarda yüzde 30 organik büyüme ivmesini yakaladı. Cirosunun önemli bir kısmını bu ülkelerden elde eden Piagmo, yakaladığı bu büyüme ivmesi ve stratejik ortaklıklar sayesinde merkezini konumlandırması için Fransa’dan özel davetiye aldı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.