VİOP teknik analizi

Haziran vadeli endeks 30 sözleşmesinde Cuma günü sert volatil bir seyir hâkim oldu. Güne güçlü alımlar ile başlayan ve günün ilk saatlerinde 12196 seviyesine kadar yükselen sözleşmede gün ortasından sonra hava terse döndü.

VİOP teknik analizi
Yayınlama: 03.06.2024
0
A+
A-

“Haziran 2024 Vade Endeks 30 Sözleşmesi”

Haziran vadeli endeks 30 sözleşmesinde Cuma günü sert volatil bir seyir hâkim oldu. Güne güçlü alımlar ile başlayan ve günün ilk saatlerinde 12196 seviyesine kadar yükselen sözleşmede gün ortasından sonra hava terse döndü. Etkili olan satışlar ile gerileyen Haziran vadeli endeks 30 sözleşmesi %1.09 oranında değer kaybı ile 11764.50 seviyesinden günü tamamladı.

Cuma günü etkili olan alımlar ile hafta ortasında kırılan orta vadeli trendin içine tekrar girilse de kalıcılık sağlanamadı.

22 günlük ortalamanın da altında gerçekleşen hafta kapanışını olumsuz bulmakla beraber teknik göstergelerde de bozulma sürüyor olması baskısının devam edebileceğini gösteriyor.

Bu nedenle taşınan uzun pozisyonlar açısından daha temkinli kalınmasını öneriyoruz. Günlük bazda tepki denemeleri görülse de 12075 seviyesinin üzerinde kalıcılık yaşanmadıkça sözleşmede geri çekilme eğilimi görebiliriz.

Haftaya hafif tepki alımları ile başlamasını beklediğimiz sözleşmede 11700 seviyesini ilk destek noktası olarak takip edeceğiz. Bu desteğinin üzerinde gün içi tepki hareketlerinin etkili olmasını beklediğimiz sözleşmede 12000-12075 bandını ise ilk direnç seviyeleri olarak izleyeceğiz.

Kaynak A1 Capital


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.