VİOP teknik analizi

Haziran vadeli endeks 30 sözleşmesinde hafta ortasında sonra güç kaybının arttığını görüldü.

VİOP teknik analizi
Yayınlama: 27.05.2024
2
A+
A-

“Haziran 2024 Vade Endeks 30 Sözleşmesi”

Haziran vadeli endeks 30 sözleşmesinde hafta ortasında sonra güç kaybının arttığını görüldü. Cuma gününe hafif pozitif başlayan sözleşmede gün içinde artan satışlar ile gerileyen sözleşme günü %1.06 değer kaybı ile 12044 seviyesinden tamamladı.

Son 3 işlem gününde etkili olan satışlar ile gerileyen sözleşmenin teknik göstergelerine baktığımızda kısa vadeli göstergelerde bozulmanın belirginleştiğini görüyoruz.

Cuma gün yaşanan geri çekilme sonrasında haftaya tepki alımları ile başlamasını beklediğimiz sözleşmede, Cuma günü hemen altında kapanışın gerçekleştiği gördüğümüz 12075 seviyesini ara direnç olarak takip edeceğiz.

Tepki alımlarının devamı açısından bu seviyenin üzerinde kapanış gerçekleşmeli. Bu nedenle taşınan veya yeni açılmasını düşünülen Uzun pozisyonlar için 12075 seviyesi yakında izlenmesini öneriyoruz.

12075’in üzerinde tekrar çıkılması halinde uzun pozisyonlar sürdürülebilir. Ancak bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlanamaması halinde sözleşmede geri çekilme eğiliminin devamını görebiliriz.

11850 ve 11588 seviyeleri ise olası geri çekilmelerde ilk destekler olarak izleyeceğiz

Kaynak A1 Capital


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.