Vali Şıldak’tan boğulma vakalarına ilişkin açıklama

Şanlıurfa, 26 Ağustos (Hibya) – Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yaz aylarında yaşanan boğulma vakalarıyla ilgili açıklama yaptı.

Vali Şıldak’tan boğulma vakalarına ilişkin açıklama
Yayınlama: 26.08.2024
0
A+
A-

Şanlıurfa Valisi Şıldak, valilikte düzenlenen basın toplantısında yaz aylarında yaşanan boğulma vakalarıyla ilgili bilgi verdi.

Şanlıurfa genelinde alınan tüm önlemlere rağmen, 37 kişinin boğularak hayatını kaybettiğini ifade eden Vali Şıldak, vakaların önüne geçilebilmesi için toplumun daha fazla bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Vali Şıldak, yaz aylarında özellikle serinlemek amacıyla sulama kanalları ve nehirlerde yüzmeye çalışan vatandaşların, bu tür riskli bölgelerde yüzmenin ölümcül sonuçlar doğurabileceğini belirtti.

Bu yıl hayatını kaybedenlerin 5'inin yabancı uyruklu olduğuna dikkat çeken Şıldak, bu durumun Şanlıurfa'da yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların da bilgilendirilmesi ve uyarılması gerektiğini ortaya koyduğunu söyledi.

Şıldak, vatandaşların can güvenliği için belirlenen yüzme alanlarını tercih etmeleri gerektiğini hatırlatarak, özellikle çocukların gözetim altında tutulmasının hayati önem taşıdığını vurguladı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.