Vali Şıldak, Toprak Mahsulleri Ofisi’ni ziyaret etti

Şanlıurfa, 23 Temmuz (Hibya) – Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Toprak Mahsulleri Ofisi Başmüdürlüğü’nü ziyaret ederek, bu yıl 20 bin hektar alanda 2 milyon 200 bin ton buğday rekoltesine ulaşıldığını söyledi.

Vali Şıldak, Toprak Mahsulleri Ofisi’ni ziyaret etti
Yayınlama: 23.07.2024
2
A+
A-

Şanlıurfa Valisi Şıldak, güne Toprak Mahsulleri Ofisi Başmüdürlüğü ziyareti ile başladı. Hububatta özellikle buğday alımlarının sürdüğü Toprak Mahsulleri Ofisi’nde üretici ve kurum çalışanları ile bir araya gelen Vali Şıldak, rekolte ve çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Kalite, kalibre, tonaj ve depolama alanlarını inceleyen Vali Şıldak, burada yaptığı değerlendirmesinde buğday üretiminde Şanlıurfa’nın ilk sıralarda yer aldığına dikkat çekti.

Vali Şıldak, Türkiye'de buğdayın yüzde 8’lik bir bölümünün Şanlıurfa’da yetiştirildiğini belirterek, şunları söyledi:

“Şanlıurfa toprakları üretim bakımından verimli bir alan. Özellikle içerisinde bulunduğumuz hububat sezonunda üreticilerimiz ürünlerini Toprak Mahsullerine getirerek ülke ekonomisine katkısını sunuyor. Bu yıl 20 bin hektar alanda 2 milyon 200 bin ton buğday rekoltesine ulaştık. Yine ziyaretimizde üreticilerimizle bir araya gelerek taleplerini dinledik. Sezonun tüm üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.