Vali Şıldak: Şanlıurfa şiddet olayları ile anılmamalı

Şanlıurfa, 29 Haziran (Hibya) – Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, cinayet ve yaralama vakaları ile bu olaylara karışan faillerin yakalanması konusunda tüm güvenlik güçlerinin hassasiyet içerisinde olduğunu belirterek Şanlıurfa’nın bu tür görüntülerle anılmaması gerektiğini söyledi.

Vali Şıldak: Şanlıurfa şiddet olayları ile anılmamalı
Yayınlama: 29.06.2024
3
A+
A-

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, huzur ve güven ikliminin Şanlıurfa genelinde hakim olması için yoğun çaba sarf ettiklerini ancak özellikle kırsal bölgelerde yaşanan kavga ve benzeri görüntülerle Şanlıurfa’nın ulusal gündeme gelmesinin doğru olmadığını ifade etti.

Vali Şıldak, yaptığı değerlendirmesinde arazi, alacak ve verecek meselesi gibi hususlar nedeniyle vatandaşlar arasında yaşanan olayların kısa sürede büyüyerek istenmeyen gelişmelere neden olduğunu dile getirdi.

Şiddete neden olacak her konuda hukukun ve güvenlik güçlerinin 24 saat esası ile vatandaşların emrinde olduğunun altını çizen Vali Şıldak şunları söyledi:

““Bu olaylar artık Şanlıurfa’nın geçmişte bırakmış olması gereken vakalardır. Son iki hafta içerisinde özellikle kırsalda maalesef arazi anlaşmazlığı, alacak verecek gibi konulara dayanan ve bir anda gelişen bu olayların insanlarımızın mal ve can güvenliğini tehdit ettiği ortadadır. Şanlıurfa halkı bu tür olaylarla anılmayı hak etmiyor. Bu tür vakaların çözümünde hukuktan başka bir adres aranmamalı. Tüm belirsizliklerin adresi hukuktur. Bu tür ferdi davranışlarla toplumu zehirlememek lazım. Devamında ise onlarca yıl süren huzursuzluklar ortaya çıkıyor. Tüm bunlara gerek yok, hukukumuz ve güvenlik güçlerimiz 24 saat vatandaşın emrinde. Bu uyarılarımızı bir daha yapıyoruz ve vakaların önlenmesi için de büyük gayret içerisindeyiz. Önleyici asayiş tedbirlerimiz yürürlüktedir. Ancak bu olaylar bir anda zuhur ettiği için tek güvencemiz sağduyudur. Vatandaşlarımızın birbirlerine karşı daha saygılı ve sağduyulu olmasını istiyoruz”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.