Şanlıurfa, 9 Kasım (Hibya) ŞURKAV Olağan Genel Kurul Toplantısı, Vali Hasan Şıldak ve Vakıf Kurucu Başkanı Eski Şanlıurfa Valisi Ziyaeddin Akbulut’un katılımıyla gerçekleştirildi.
Toplantıda Vali Şıldak, Balıklıgöl’deki düzenleme, bakım ve onarımlar için kaynak ayrıldığını ve bu kaynağın daha da iyileştirilmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Şıldak, bu alanda son derece ilgili olduklarını ifade etti. Konuşmasında ŞURKAV’ı yeni dönemde daha da güçlendirmek için elbirliğiyle çalışacaklarını ifade eden Vali Şıldak, özellikle Balıklıgöl için yapılacak çalışmaları aktardı.
Toplam 70 Milyon TL’lik bir kaynağın sağlandığını ve Hazine Bakanlığından da kaynak aktarımı beklediklerini sözlerine ekleyen Vali Şıldak, “Balıklıgöl’de yaşanan sorunların çözümü için Alan Yönetimi kurulması konusunu Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz beye arz ettik. Onlar da gündemine aldı. Bekir Bozdağ Bakanımız da konuyu yakından takip ediyor. Cumhurbaşkanımızın zaten bir ön onayı olmuştu ve inanıyoruz ki bu Yasama Yılında bu gerçekleştiği takdirde Balıklıgöl'de şu an konuştuğumuz sorunların büyük bir bölümü çözüme kavuşacak. İkinci olarak Çevre Bakanlığımızdan çeşitli fonlardan 50 milyon TL'lik bir kaynak aldık. Bunu da oradaki iyileştirmeler için kullanacağız. Yine GAP İdaremizden 20 milyonluk bir kaynak da, 2025 yılının Şubat ayında bize aktarılacak. Toplam 70 milyon TL'lik bir iş yapacağız. Yine Hazine Bakanlığından da 130 milyon TL'lik bir bütçe istedik. Bunun da 100 milyon TL'sinin bize tahsis edileceğini umut ediyoruz. ” ifadesini kullandı.
Turizmdeki gelişmelere de dikkat çeken Vali Şıldak, Şanlıurfa’nın tanıtımı ile ilgili bir sorun yaşanmadığını ancak bireysel olarak turizm içerisinde olan herkesin kendini geliştirmesi gerektiğini söyledi. Vali Şıldak, “Kendimizi geliştireceğiz. Bunun için iki büyük proje başlatıyoruz. Biri Gastronomi Projesi. 12 bin yıl öncesine uzanan dünyanın ilk yerleşim yerleri Şanlıurfa'da. Neolitik dönemde ilk ekmek burada yapıldı, ilk tohumlar burada toprağa atıldı. Dolayısıyla tez olarak biz şu anda şunu savunuyoruz; Şanlıurfa eşsiz bir şehir. Gastronomi mutfağının, yemek kültürünün, toplu yaşamın ilk ayak izleri bu topraklarda başlıyor. Bizim gastronomimizin kökeni 12 bin yıl öncesine kadar dayanıyor diyerek bir çıkış yapacağız ve gastronomi ile ilgili ciddi çalışmalar yapacağız. Bu 3 ayaktan oluşacak. Bir iyileştirme çalışmaları. İş yerlerini iyileştireceğiz; yani gıda satan, gıda üreten herkese el uzatmak istiyoruz. Bunu da yarışmalarla özendirerek, eğiterek kapsamlı bir çalışmayla Büyükşehir Belediyemizin, ilçe belediyelerimiz, GAP İdaremiz ve üniversitemiz ile birlikte yapacağız. Şanlıurfa’nın her karış toprağı kültür kokuyor, tarih kokuyor. Bütün kültür eserlerini, gelenekleri, görenekleri, sözlü kültürlerini hepsini kayıt altına alıyoruz. Yazılı ve görsel olarak 50’nin üzerinde akademisyen bu projenin içerisinde. Bir başka proje ise Kültür Envanteri çalışması. Tescilli, tescilsiz bütün sanat eserlerini kayıt altına alıyoruz. Bunu envanter haline getiriyoruz. Kültüre ve turizme son derece ilgiliyiz” şeklinde konuştu.
Yusufpaşa Mahallesi'ndeki Vakıf İdare Merkezinde gerçekleştirilen toplantı daha sonra temennilerin aktarılması ve toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.
www.ekonomigundemi.com.tr