Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç, okul duvarlarını Mimar Sinan’ın eserleriyle süsledi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Kayseri’de Sinan Zamanı’ başlığı altında köy okulları duvarlarının, sanatçı ve çocukların katılımıyla Mimar Sinan’ın eserleriyle süslenen ilk etkinliğe katıldı.

Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç, okul duvarlarını Mimar Sinan’ın eserleriyle süsledi
Yayınlama: 03.06.2024
4
A+
A-

Yıl boyunca sürecek Mimar Sinan Anma Etkinlikleri çerçevesinde ‘Kayseri’de Sinan Zamanı’ başlığı altında sanatçılarının katılımıyla resim yapma etkinliği gerçekleştirildi.

Mimarlık tarihine, yapmış olduğu eşsiz eserlerle damga vuran eşsiz deha Mimar Sinan’ın Kayseri ile anılmasının son derece önemli olduğuna vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Mimar Sinan’ın yaklaşık 100 yıllık ömrüne, 400’e yakın eser sığdırmış olduğunu ifade etti.

Başkan Büyükkılıç, Mimar Sinan’ı tanımak ve tanıtmanın değerinden bahsederek, Mimar Sinan’ın özellikle genç kuşağa tanıtılmasını çok önemsediklerini belirtti. Başkan Büyükkılıç, konuşmasına şöyle devam etti:

“Elbette manevi mimarımız Seyyid Burhaneddin Hazretleri ne kadar bizim için önemliyse Mimar Sinan dünya çapında kamuoyu tarafından bilinen ve bilinmesi gereken bir isim. Onun bilinmesi tabi ki önemli. Fakat Kayseri ile anılması bizler için çok daha önemli. İşte onu sağlama adına şehrimizde değişik etkinliklerle hem Mimar Sinan’ı tanımak ve tanıtmak özellikle genç kuşağa, hem de onun bu değerinden şehrimiz adına yararlanmak bizim için önemli. Malum Ağırnas’ta doğmuş. Yaklaşık 100 yıllık ömrüne, 400’e yakın eser sığdırmış. Bunlar dünyanın her tarafına serpilmiş.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.