Üsküdar’da 2024 İETT- İlçe Belediye Buluşmaları yapıldı

Üsküdar Belediyesi ve İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün (İETT) ortaklaşa düzenlediği, Üsküdar’da toplu ulaşım konusunda yaşanan sorunların ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü “2024 İETT- İlçe Belediye Buluşmaları” gerçekleştirildi.

Üsküdar’da 2024 İETT- İlçe Belediye Buluşmaları yapıldı
Yayınlama: 31.07.2024
0
A+
A-

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın ev sahipliği yaptığı toplantıya, İETT Genel Müdürü İrfan Demet, İETT Genel Müdür Yardımcıları Onur Temürlenk, Şükrü Yılmaz ve Zeynep Pınar Mutlu, İETT Koordinatörü Sinan Öztürk, İETT Ulaşım Planlama Dairesi Başkanı Yusuf Limon, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, belediye Meclis üyeleriyle mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Dedetaş, gerçekleştirdikleri “Mahalle Buluşmaları”nda ulaşım hakkında gelen taleplerin bir kısmını ilçe belediyesi olarak çözüp iletişim sağladıklarını kaydetti.

Üsküdar’da 2024 İETT- İlçe Belediye Buluşmaları yapıldı

Ulaşımın ciddi bir konu olduğunu dile getiren Dedetaş, “Toplu ulaşım meselesi son derece verimli yönetilmesi gereken bir konu. Beş yılda beraber çalışma imkanımız olduğu için ulaşımla ilgili pek çok konuda önden de bilgimiz oluyor. Hep düşündüğümüz şey vatandaşımızın, komşumuzun derdini çözmek, kamu kaynaklarını da bu anlamda verimli kullanabilmek. Kamu kaynağı dediğimiz şey aslında kendi kaynaklarımız, vergimizden ayırdığımız paylar. Bize hizmet olarak geri döndürmek üzere buna uğraşıyoruz.“ ifadelerini kullandı.

Üsküdar’da 2024 İETT- İlçe Belediye Buluşmaları yapıldı

İETT Genel Müdürü İrfan Demet, son 5 yılda İETT'nin yaptığı çalışmalar ve yatırımlarda bahsederek, “İETT Genel Müdürlüğü 153 yıllık tecrübesiyle İstanbul genelinde 832 hatta bir günde 62 bin sefer yaparak, 5 milyona yakın yolculunun ulaşımını gerçekleştiriyor. İETT, günde 1 milyon 250 bin kilometre yapıyor. Dünyanın çevresini bir günde 32 kez dolaşacak kadar mesafe kat ediyor. 11 bin 500 İETT’nin kendi personeli, özel halk otobüslerinin personeliyle birlikte 20 bini aşan personelle her gün İstanbullulara hizmet veriyoruz.” şeklinde konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.