Üreten Kadınlar Sokağı, Bursa Gastronomi Festivali’nde

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan ‘Bursa Gastronomi Festivali’nde ‘Bursa Üreten Kadınlar Sokağı’ da oluşturulacak.

Üreten Kadınlar Sokağı, Bursa Gastronomi Festivali’nde
Yayınlama: 31.08.2024
0
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 13-14-15 Eylül tarihlerinde Merinos Parkı’nda 3. Bursa Gastronomi Festivali düzenlenecek.

Bir yandan Gastronomi Tırı 17 ilçeyi gezerek Bursa’nın kendine özgü lezzetleri tanıtılırken, bir yandan da festivalin hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Pek çok yeniliğin Bursalılarla buluşturacağı festivalde, üretim ve satış yapma kapasitesini elde etmiş kadın kuruluşlarını desteklemek amacıyla ‘Bursa Üreten Kadınlar Sokağı’ da oluşturulacak.

Üreten Kadınlar Sokağı, Bursa Gastronomi Festivali’nde

Festival öncesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi ve 41 kadın kuruluşu arasında düzenlenen törenle sözleşme imzalandı. Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ndeki programa, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in eşi Seden Bozbey, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Pınar Işıkyıldız, Kültür AŞ Genel Müdürü Yankı İçöz, belediye bürokratları, kadın dernekleri ve kooperatiflerinin üyeleri katıldı.

Üreten Kadınlar Sokağı, Bursa Gastronomi Festivali’nde

3. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali’nde, pek çok yeniliği Bursalılarla buluşturacaklarını söyleyen Seden Bozbey, Bursa’nın köklü tarihi, zengin kültürel mirası, yemyeşil doğası, sanayisi ve tarımı ile olduğu kadar kendine has mutfağıyla da haklı bir üne sahip olduğunu hatırlattı.

Konuşmaların ardından büyükşehir belediyesi ile kadın dernekleri ve kooperatifler arasında protokol sözleşmesi imzalandı. Program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.