Uraloğlu: KGM’nin bölge müdürlüklerinde Akıllı Ulaşım Sistemleri olmasını planladık

Ankara, 22 Ağustos (Hibya) – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Akıllı Ulaşım Sistemleri Tanıtım Programı’nda açıklama yaptı.

Uraloğlu: KGM’nin bölge müdürlüklerinde Akıllı Ulaşım Sistemleri olmasını planladık
Yayınlama: 22.08.2024
1
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Akıllı Ulaşım Sistemleri Tanıtım Programı'nda konuşma gerçekleştirdi. 

Uraloğlu'nun Akıllı Ulaşım Sistemleri hakkında yaptığı açıklamada öne çıkanlar şöyle:

“Hepimiz için en önemli şey zaman bu nedenle de serbest geçiş sistemlerini hayata geçirdik ve yaygınlaştırmaya devam ediyoruz.

Bu alandaki en önemli adımlar Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) bünyesinde Akıllı Ulaşım Sistemleri Merkezleri’nin kurulmasıyla atılmış diyebiliriz.

Bu merkezleri kısaca belli noktalara yerleştirilen meteorolojik algılayıcılar, değişken mesaj ve yön işaretleri ve kamera gibi cihazlar eliyle tüm verilerin toplandığı ve yol kullanıcılarının anlık olarak bilgilendirilmesini sağlandığı merkezler olarak düşünebiliriz.

İlk olarak Karayolları Genel Müdürlüğümüzün her bölge müdürlüğünde bir adet Akıllı Ulaşım Sistemleri Merkezi olmak üzere toplam 17 merkez ve bu merkezlerin de bağlanacağı ana merkezlerinde genel müdürlük yerleşkesinde kurulmasını planladık.

Ana Akıllı Ulaşım Sistemleri Merkezi’nin ses görüntüleme ve otomasyon sistemini 2020 yılında, Antalya’da bulunan Karayolları 13’üncü Bölge Müdürlüğündeki merkezin ses, görüntüleme ve otomasyon sistemlerini ise 2022 yılında tamamladık. Van’da bulunan Karayolları 11’inci Bölge Müdürlüğündeki merkezin ses, görüntüleme ve otomasyon sistemi tesisi çalışmalarını da bu yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz.

İstanbul, İzmir, Konya, Ankara, Mersin, Kayseri, Samsun, Diyarbakır, Trabzon, Erzurum, Bursa, Kastamonu, Sivas ve Kars bölge müdürlüklerindeki merkezlerin proje hazırlama çalışmalarını da sürdürüyoruz.

Şu anda bulunduğumuz yerleşkedeki Ana Akıllı Ulaşım Sistemleri Merkezi’nde görüntü entegrasyon çalışmaları kapsamında İstanbul – İzmir otoyolu, Kuzey Marmara otoyolu, Menemen – Aliağa – Çandarlı otoyolu, Ankara – Niğde otoyolu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, 1915 Çanakkale Köprüsü bunlara ait kamera görüntüleriyle kurum ağına bağlı karla mücadele, karayolları denetim istasyonları ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü görüntüleri Ana Akıllı Ulaşım Sistemleri Merkezimizde ekranlar üzerinden halihazırda izlenebilmektedir.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.