Uraloğlu: İnstagram yetkilileri ile yapılan görüşmelerde ciddi aşama kaydettik

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, instagram yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucunda aşama kaydedildiğini açıkladı.

Uraloğlu: İnstagram yetkilileri ile yapılan görüşmelerde ciddi aşama kaydettik
Yayınlama: 06.08.2024
1
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, instagram yetkilileri ile yapılan iki toplantının sonucunda ciddi aşama kaydedildiğini belirtti.

Atatürk'e hakaret, bahis ve cinsel içerikleri gibi unsurları barındıran katalog suçlar kapsamında instagram yetkililerini uyardıklarını vurgulayan Uraloğlu, “Bunlarla ilgili çok defa bildirimler yaptık. Ama bunların yeterince karşılık bulmadığını görerek biz erişime engel getirdik” dedi.

Bakan Uraloğlu, instagram yetkilileriyle dün ve bugün toplamda iki görüşme yapıldığının altını çizerek şunları söyledi:

“İnstagramın kuralları olduğu gibi bizim de ülkemizin kanun ve kuralları var. Fakat instagram tarafından vahşice katledilen İsmail Hanniye için paylaşılan taziye içeriklerine bile tahammül gösterilmiyor. Eğer bir sansür, engelleme varsa bunların yaptığı şey tam da budur. Tersine biz burada kanunlarımızı, toplumsal hassasiyetlerimizi ön plana çıkarıyoruz ve onları da sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Ciddi bir aşama kat ettiğimizi söyleyebilirim zannediyorum ki çok uzamadan bizim hassasiyetlerimizi dikkate alacaklar. Biz de vatandaşlarımızın bizlere ilettiği mağduriyetler doğrultusunda gereken hassasiyeti gösteriyoruz. Ama bu gösterdiğimiz refleksin de toplumumuzda çok ciddi bir karşılığı olduğunu bilmenizi isterim.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.