UPT’ye en prestijli fintek etkinliği Money 20/20’de yoğun ilgi

Türkiye’nin ilk yerli, global para transferi ve ödeme platformu UPT, dünyanın en büyük fintek etkinliği Money 20/20 Europe’a bir kez daha katıldı. 4-6 Haziran tarihleri arasında Amsterdam’da düzenlenen etkinlikte 7 yıldır sponsor olarak konumlanan UPT, yurt dışı para transferi altyapısını ‘as a service’ olarak sunabilmesiyle ve katma değerli hizmetleriyle sektörden ayrışarak katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

UPT’ye en prestijli fintek etkinliği Money 20/20’de yoğun ilgi
Yayınlama: 06.06.2024
2
A+
A-

Aktif Bank çatısı altında yer alan ve dünya genelinde 176 ülkede, 400 bin işlem noktasıyla hizmet veren Türkiye’nin lider para transfer şirketi UPT, fintek alanının en prestijli etkinliği olarak kabul edilen ve bu yıl Amsterdam’da düzenlenen Money 20/20 Europe etkinliğine katıldı. Bu önemli etkinliğe 7 yıldır sponsor olarak katılan UPT, program boyunca sektörün önemli temsilcileriyle bir araya geldi ve sektöre yön veren yeniliklere dair görüş alışverişinde bulundu. Etkinlikte, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da dünyanın çeşitli ülkelerindeki ödeme sistemi ve fintek şirketlerinin UPT’ye ilgisi yoğun olurken, UPT Genel Müdürü Murat Kastan, “Yurt dışı para transferi altyapımızı ‘as a service’ olarak sunabilmemiz ve katma değerli hizmetlerimizin sektörde ayrışması sayesinde Money 20/20 katılımcılarının odağındaydık. Etkinlikte özellikle yeni iş birliği fırsatlarıyla Türkiye’nin fintek alanındaki gelişmelerine de öncülük ettik” değerlendirmesinde bulundu.

Küresel hizmette ürün çeşitliliği ön planda

Bu yılki etkinlikle ilgili izlenimlerini paylaşan Murat Kastan, Money 20/20 etkinliğinde yaşanan dönüşüme dikkat çekerek, “Money 20/20’de fintek alanında son yıllarda gördüğümüz dönüşümün bu yıl da devam ettiğine tanık olduk. Katılımcı kuruluşlar içinde ağırlığı; para transferi şirketleri, global ödeme alan platformlar, ‘banking as a service’ sağlayıcıları, KYC/AML çözümü sağlayan firmalar oluşturdu. Büyüme yolculuğundaki startup firmalarının da etkinliğe yoğun ilgi gösterdiği gözlemlenebiliyordu” dedi. Tüm büyüme stratejilerini sektördeki küresel gelişmeleri göz önüne alarak şekillendirdiklerini ifade eden Kastan, sözlerine şöyle devam etti:

“Her yıl olduğu gibi bu yılki etkinlikten de değerli içgörüler çıkardık. Bu yılın teması olan “Human x Machine” oldukça ilgi çekti. Yapay zekanın insanlarla etkileşimini ele alan içerikler ve servisler, bu alandaki gelişmeleri gözler önüne serdi. UPT olarak yapay zeka ve makine öğreniminden pazarlama ve ürün geliştirme alanlarında faydalanarak bu değişime uyum sağlıyoruz. Önümüzdeki dönemde de yapay zekanın sunduğu imkanları etkin şekilde kullanarak inovatif çözümler üretmeye devam edeceğiz. Öte yandan özellikle uluslararası para transferi sektöründe yaşanan büyüme ve büyümeyle birlikte artan ürün çeşitliliği öne çıkan konulardan biriydi. İlk başlarda kişilere yönelik ürünlere yoğunlaşan kuruluşların, şirketlere yönelik olan B2B ürünlerini de sunar hale geldiklerini gözlemledik. Etkinlikte, global çapta hizmet veren ve ürün çeşitliliğini artıran şirketler ön plandaydı.”

UPTION küresel yolculuğunda hız kesmeden büyümeye devam ediyor

UPT’nin, dijital uygulaması UPTION ile global bir ödeme platformuna dönüştüğünün ve kurumsal tarafta da önemli yol kat ettiğinin altını çizen Kastan, “Şirketlere yönelik hizmetler artarken, bu alanda faaliyet gösteren ödeme servis sağlayıcılarının ise hem servis verdikleri ülke sayısını artırdıklarını hem de ödeme alma ürünlerine yeni kart şemaları dışında elektronik cüzdanları da hızla eklediklerini görüyoruz. Bu durum e-ticaret başta olmak üzere şirketlerin, ödeme alma anlamında ülke sınırlarından çok hızlı bir şekilde çıkmasına olanak sağlıyor. Bu noktada “unicorn” olma hedefi ile yola çıkan bir şirket olarak; dijital uygulamamız UPTION’ın küresel yolculuğunda, Money 20/20 gibi öncü organizasyonlar önemli bir yer tutuyor. UPTION’da 158 farklı milletten kullanıcımız var. Böylesine önemli organizasyonlarda edindiğimiz izlenimlerle tüm dünyadan kullanıcıların ihtiyaçları çerçevesinde yeni servisler geliştirerek büyüyoruz” dedi.

8 bin 500’ün üzerinde katılımcıya ev sahipliği yaptı

2012 yılında sektörün önemli oyuncuları tarafından başlatılan Money 20/20 etkinliği, bugün gelinen noktada en yenilikçi fikir ve uygulamaların konuşulduğu, hatta pek çok oyuncunun fon sağladığı fintek alanındaki en önemli uluslararası organizasyon olarak kabul ediliyor. Bu yıl 8 bin 500’ün üzerinde katılımcıya ev sahipliği yapan etkinlikte, 2 bin 300’ün üzerinde şirket yer aldı ve 200’den fazla oturum gerçekleşti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.