UNRWA Genel Komiseri Lazzarini: Savaşlarda kazanan yoktur

New York, 7 Ekim (Hibya) – Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, savaşlarda kazanının olmadığını belirterek, “Tek çıkış yolu diplomatik ve barışçıl bir çözümdür.” dedi.

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini: Savaşlarda kazanan yoktur
Yayınlama: 07.10.2024
1
A+
A-

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, Filistin İslami Hareketi ve diğer Filistinli silahlı grupların İsrail’e gerçekleştirdiği saldırılarının üzerinden bir yıl geçtiğini bildirdi.

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Orta Doğu’nun daha da derin bir çatışma, öldürme ve dehşete sürüklendiğini belirten Lazzarini, “On iki ay süren acımasız savaş, Gazze Şeridi'ni tanınmaz bir moloz denizine ve aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu on binlerce insan için bir mezarlığa dönüştürdü.” dedi.

Lazzarini, Gazze'de sivillerin savaşın yükünü çekmeye devam ettiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

“220'den fazla UNRWA ekibi üyesi öldürüldü. Çocuklar ilk ve en çok acı çekenler oldu. Temel altyapının yıkımı felaket seviyelerine ulaştı. Savaşın Lübnan'a yayılması siviller üzerinde büyük bir tahribat yaratıyor. Savaşlarda kazanan yoktur. Tek çıkış yolu diplomatik ve barışçıl bir çözümdür.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.