ÜNLÜ & Co’nun kredi notu AA+

Uluslararası Derecelendirme Kuruluşu Japan Credit Rating (JCR) Eurasia, Türkiye’nin öncü yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co’nun uzun vadeli ulusal kredi derecelendirme notunu AA+ olarak teyit ettiğini açıkladı.

ÜNLÜ & Co’nun kredi notu AA+
Yayınlama: 27.08.2024
0
A+
A-

Uluslararası Derecelendirme Kuruluşu Japan Credit Rating (JCR) Eurasia, Türkiye’nin öncü yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co’nun (ÜNLÜ Yatırım Holding A.Ş.) uzun vadeli ulusal kurum kredi derecelendirme notunun, çok yüksek kredi kalitesi anlamına gelen “AA+ (tr)”, görünümünün ise stabil olarak teyit edildiğini açıkladı.

JCR-Eurasia Rating’in değerlendirmesine göre; ÜNLÜ Yatırım Holding A.Ş.'nin Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para ve Uzun Vadeli Uluslararası Yerel Para Notları “BB” olarak teyit edilirken, bu notların “negatif” olan görünümleri ise “stabil” olarak iyileştirildi.

JCR Eurasia tarafından yapılan açıklamada ÜNLÜ & Co’nun kredi notunu korumasındaki öne çıkan nedenler arasında; sürdürülebilir gelir ve FAVÖK yaratma kapasitesi, pozitif nakit akış metrikleriyle desteklenen likidite profilinin korunması, tutarlı ve yinelenen gelir akışının sağlanması, tatmin edici öz sermaye seviyesinin sürdürülmesi, saygın ortaklık yapısı ve hem yurt içi hem de yurt dışında köklü bireysel ve kurumsal müşteri ilişkilerinin bulunması ile kurumsal yönetim ilkelerine uyumu gösterildi.

“Sağlam kurumsal yönetim yapımıza uluslararası güven”

ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mahmut L. Ünlü, JCR tarafından yayınlanan kredi derecelendirme raporuna ilişkin yaptığı değerlendirmede “Ülkemizde ve küresel piyasalarda yaşanan zorlayıcı koşullara rağmen, etkili stratejimiz ve sağlam kurumsal yönetim yapımız doğrultusunda; yurt içi ve yurt dışındaki müşteri ve iş ortaklarımızla yarattığımız güçlü sinerjiyle birlikte, kredi derecelendirme notumuzun mevcut yüksek seviyesinde bu sene de teyit edilmesinden memnuniyet duyuyorum. JCR Eurasia tarafından verilen yüksek kredi derecelendirme notu, ÜNLÜ & Co’ya uluslararası seviyede duyulan güvenin önemli bir göstergesidir. Yetkin ve uzman insan kaynağımız, güçlü kurumsal yönetim ilkelerimiz ile sektörde yenilikçi adımlar atmaya ve değişen koşullarda paydaşlarımızın için sürdürülebilir değer yaratmaya devam edeceğiz” dedi.

ÜNLÜ & Co’nun kredi notu AA+

JCR tarafından düzenlenen ÜNLÜ & Co’ya ait derecelendirme kurulu raporu ve sonuçlarına www.kap.org.tr, www.unluco.com ve www.jcrer.com.tr web adreslerinden ulaşılabilir.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.