Uluslararası Zurnazen Festivali Menteşe’de devam etti

Muğla Büyükşehir Belediyesi 9.Uluslararası Zurnazen Festivali Menteşe İlçesi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın katılımıyla devam etti.

Uluslararası Zurnazen Festivali Menteşe’de devam etti
Yayınlama: 28.08.2024
1
A+
A-

Dünyada ve Türkiye’de ilk olan Uluslararası Zurnazen Festivali’ni Muğla Büyükşehir Belediyesi bu yıl 9. Kez düzenliyor. Uluslararası Zurnazen Festivali’nin ilk günü Bodrum Kalesi’nde Kubat konseri ve zurna üstatları performansı ile başlarken ikinci gününde şarkıcı ve oyuncu Öykü Gürman sahne aldı.

9.Uluslararası Zurnazen Festivali’nin Menteşe ilçesindeki ikinci gününe Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, 27.Dönem Muğla Milletvekili Mürsel Alban, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Prof.Dr.Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşen 9.Uluslararası Zurnazen Festivali’nde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras geçmişten günümüze kültür ve sanatla iç içe olan çok önemli bir şehirde yaşadıklarını söyledi ve hemşehrileri ile böyle bir etkinlikte birlikte olmaktan mutlu olduğunu belirtti.

Başkan Aras; “Muğla binlerce yıldır sanatla, kültürle yaşamış bir şehir. 110 antik kente sahip Muğlamızdaki antik kentlerin her biri antik tiyatrolara sahip. Buralarda binlerce yıl önce de sanat icra edilmiş aynı zamanda insanlar bir araya gelerek demokrasiyi geliştirmişler. Geçmişten gelen değerlerini yaşatan çok önemli bir kentte yaşıyoruz. Siz değerli hemşehrilerimi burada görmekten dolayı çok mutluyum. Seçimler öncesi ve sonrasında çok yoğun bir döneme girdik ve sizlerle böyle bir organizasyonda ilk defa bir araya geliyoruz. Dünya’da ve ülkemizde ilk olan, farklı coğrafyalardan sanatçıları bir araya getiren Zurnazen Festivali Muğlamıza çok yakışıyor.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.