Uluslararası piyasalar

Dün gelen verilerde, ABD ekonomisi büyümesi, beklentiler dahilinde %1,4’e,kişisel harcamalar %1,5 artarak ikinci okumanın altında revize edildi.

Uluslararası piyasalar
Yayınlama: 28.06.2024
2
A+
A-

Dün gelen verilerde, ABD ekonomisi büyümesi, beklentiler dahilinde %1,4’e,kişisel harcamalar %1,5 artarak ikinci okumanın altında revize edildi. Büyüme hızının önceki çeyreğe göre yavaşlaması faiz indirim beklentilerini destekledi. Haftanın majör verisi olan ABD PCE verileri bugün 15:30'da açıklanacak. Son enflasyon verileri beklentilerden düşük gelmesi bugünkü PCE verilerinin önemini artırıyor. Fed'in öncü enflasyon verisi olarak takip ettiği ve projeksiyonlarında kullandığı PCE, beklentilerden düşük gelmesi enflasyondaki düşüş eğiliminin devam ettiğine işaret etmesi açısından önemli.

Fed'in bu yıl faiz indirimi beklentileri güçlenecek ve piyasada risk iştahı artacaktır. DXY ve tahvil faizlerinde gerileme, pay piyasaları, kıymetli metal ,emtialar ve paritelerde yükseliş görülmesi beklenebilir. Aksi durumda piyasalar baskı altında kalacaktır. Bu nedenle veri sonrası  volatilite görülebilir. Fed üyelerinden karışık söylemler devam ediyor. Bir gün önce Bowman bu yıl için faiz indiriminin uygun olmayacağını belirtirken, FED/Bostic dün yaptığı açıklamada dördüncü çeyrekte faiz indiriminin muhtemel olduğunu belirtti. Euro Bölgesi'nde, dün açıklanan güven endekslerinde görece toparlanma kaydedilirken ECB üyesi Kazimir, ECB’nin bu yıl bir faiz indirimi daha yapabileceğini fakat faiz konusunda karar vermek için Eylül ayı görünümünü beklemesi gerektiğini belirtti. Bu sabah açıklanan verilerde İngiltere 1.çeyrek büyüme verileri çeyreklik %0,7,yıllık %0,3’e revize edildi.

Günün ikinci yarısında bölgeden önemli veri akışı bulunmamakta. Hafta sonu yapılacak Fransa 1.tur seçimleri sonuçları gelecek hafta siyasi riskleri ön plana çıkartabilir. Bugün, ABD PCE verisi öncesi ABD vadelileri ve Avrupa borsalarında yükseliş görülüyor. ABD 10 yıllık faizi 4,30,DXY 106 seviyelerinde alıcılı seyir izliyor. Paritede 1,07’nin hemen altında işlemler geçiyor. Kıymetli metal ve petrol ise haftanın son gününde yükselişle başlangıç yaptılar.

Açıklama sonrası şirket hisseleri pre market işlemlerde %15'e yakın değer kaybetti.

Kaynak: Gedik Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.