Uluslararası piyasalar

Haftanın ilk işlem gününde sakin veri akışına karşın pay piyasalarında yükselişler takip edildi.

Uluslararası piyasalar
Yayınlama: 18.06.2024
0
A+
A-

Haftanın ilk işlem gününde sakin veri akışına karşın pay piyasalarında yükselişler takip edildi. Teknoloji şirketlerindeki bilanço ve haber akışlarıyla geçen haftada başlayan yükseliş eğilimi,Nasdaq ve S&P endekslerinde yeni haftada da devam etti ve yeni zirveler test edildi.ABD enflasyon verilerinin beklentilerden düşük gelmesine karşın FOMC toplantısında üyelerin bu yıl bir faiz indirimine gidileceği tahmin etmeleri piyasalarda volatiliyeye neden olmuştu.

Piyasalar, bu hafta Fed üyelerinden gelen açıklamalarda  ilk faiz indiriminin zamanlamasına dair ip uçları arayacaklar.Küresel dolar endeksi 105 seviyeleri üstünde kalıcı olmaya devam ederken,ABD 10 yıllık tahvil faizi %4,27 ile  Fed toplantı öncesi seviyelerine geri döndü.Avrupa borsalarında toparlanma çabası izlendi. Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aşırı sağ partilerin güçlenmesi ile siyasi risklerin ön plana çıkması, Fransa’nın erken seçime gitmesi ve aşırı sağ partinin iktidar olma ihtimali, geçen hafta piyasa üstünde baskı yaratmıştı. Dün Avrupa borsalarında sınırlı tepki alımları ile kapanış görüldü.

Piyasaların gündeminde ise bu hafta açıklanacak İngiltere Merkez Bankası faiz kararı bulunuyor. BoE'in toplantıda faizleri sabit bırakması beklenerken ilk indirimin ağustos toplantısında olması bekleniyor.Eurodolar paritesi ise verilerden ziyade Avrupa siyasi riskleri fiyatlamaya devam ediyor ve 1,07 bölgesinde işlem görüyor.Kıymetli metaller son hafta yatay seyrederken petrol tarafında Opec'den  talebe yönelik açıklamalar ile yükseliş eğilimi devam etmekte.Bugün, Euro Bölgesinde enflasyon verisi ve Almanya Zew ekonomik güven endeksi,ABD tarafında ise perakende satış verileri takip edilecek.

Kaynak Gedik Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.