Uluslararası piyasalar

Küresel piyasalarda, ABD enflasyon verileri öncesinde yatay seyirler görülüyor. Bugün ABD’de nisan ayına yönelik ÜFE verisi açıklanacak. Fed Başkanı Powell’ın konuşması da bulunuyor.

Uluslararası piyasalar
Yayınlama: 14.05.2024
2
A+
A-

Küresel piyasalarda, ABD enflasyon verileri öncesinde yatay seyirler görülüyor. Bugün ABD'de nisan ayına yönelik ÜFE verisi açıklanacak. Fed Başkanı Powell'ın konuşması da bulunuyor. Yarın açıklanacak ABD TÜFE öncesi, bugünkü akışın Fed'in gelecek toplantılarına yönelik beklentilerde ciddi bir etki yaratması beklenmeyebilir. Yine de, Powell'ın konuşması bu konuda biraz daha önemli olacaktır.Michigan tüketici güven endeksinden sonra New York Fed anketinde de tüketicilerin 12 aylık enflasyon beklentileri yükseliş yönünde. Ankette %3,26 ile beklentilerin üstünde gelen rakam sonrası ABD enflasyon verilerinin önemi daha da artıyor.

FED üyelerinden Jefferson, enflasyon net bir şekilde düşene kadar para politikasını muhafaza etmenin uygun olacağını açıkladı. ABD borsaları dün karışık seyirle kapandı. Küresel dolar endeksi veriler öncesi 105 bölgesinde yatay seyir izlerken ABD 10 yıllık tahvil faizi 4,48 seviyelerinde işlem görüyor.Avrupa cephesinde açıklanan önemli veri akışı bulunmazken, IMF Başkanı K. Georgieva, dünya ekonomisinin son derece dirençli olduğunu kanıtladığını ve enflasyonun çoğu yerde düşüş eğiliminde olduğunu ifade etti.

Sabah Almanya'da açıklanan nisan Tüfe verileri aylık %0,5 yıllık %2,2 ile beklentilere paralel geldi. Bugün açıklanacak Euro Bölgesi ve bölgenin en büyük ekonomisi olan Almanya ZEW ekonomik güven endeksi ekonomik gelişmelerin devam edip etmediğni göstermesi açısından önemli olacaktır. Emtialar tarafında ise ons altın tarihi zirve bölgesinin hemen altında 2350 bölgedinde hareket ediyor.Enflasyon verisi ile birlikte kısa vadeli yön konusunda belirsizlik ortadan kalması beklenebilir.

Kaynak: Gedik Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.