Uluslararası Eğitimde Yapay Zeka Uygulamaları Forumu Teknopark İstanbul’da gerçekleşti

Milli Eğitim Bakanlığı ve Teknopark İstanbul’un kuluçka merkezi Cube Incubation, “Uluslararası Eğitimde Yapay Zeka Uygulamaları” temasıyla uluslararası bir forum düzenledi. Geniş katılımlı forumda yapay zekanın eğitim alanlarında etkin kullanımına ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Uluslararası Eğitimde Yapay Zeka Uygulamaları Forumu Teknopark İstanbul’da gerçekleşti
Yayınlama: 30.05.2024
11
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı ve Teknopark İstanbul'un kuluçka merkezi Cube Incubation, “Uluslararası Eğitimde Yapay Zeka Uygulamaları” temasıyla uluslararası bir forum düzenledi. Geniş katılımlı forumda yapay zekanın eğitim alanlarında etkin kullanımına ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

'Türkiye’nin derin teknoloji merkezi’ Teknopark İstanbul'un kuluçka merkezi Cube Incubation, eğitim alanında yapay zekânın etkin kullanımını tartışmak üzere 24-25 Mayıs tarihlerinde, “Uluslararası Eğitimde Yapay Zeka Uygulamaları” başlıklı bir uluslararası forum düzenledi.

Teknopark İstanbul'daki etkinliğe Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Mustafa Canlı ve Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Metin Yerebakan ile akademisyenler, girişimciler, politika yapıcılar, öğretmenler ve sektör temsilcilerinden oluşan paydaşlar katıldı.

YEĞİTEK ve Cube Incubation ortaklığında gerçekleştirilen forumda, eğitimde yapay zeka uygulamaları üzerine kamu ve özel sektör arasında iş birliğinin güçlendirilmesi ve girişimciler için destekleyici teşvik mekanizmalarının oluşturulması değerlendirildi.

Forumda, eğitimde yapay zeka uygulamalarıyla ilgili mevcut sorunlar belirlenerek çözüm önerileri geliştirildi ve bu teknolojinin eğitim süreçlerinde nasıl daha etkin kullanılabileceği üzerine stratejik planlamalar yapıldı.

“Teknoloji Üçgeni Bölgesi’nde öncü roller üstleniyoruz”

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Metin Yerebakan, “Teknopark İstanbul, Türkiye’nin ileri teknolojiye sahip Ar-Ge ve inovasyon merkezi olarak teknoloji ve girişimcilik ekosisteminde kısa sürede çok önemli bir yere sahip oldu. Avrupa’nın en büyük girişimcilik merkezlerinden biri olan Küp Kuluçka Merkezi’nde, ülkemizin teknolojide dışa bağımlılığı ortadan kaldırmak, milli teknolojilerin üretimini artırmak ve ülkemizin yerli sanayiini geliştirme doğrultusunda pek çok çalışma yapılıyor. Geleceğe yönelik stratejik bir hamle olarak İstanbul, Kocaeli ve Bursa şehirlerini kapsayacak şekilde planlanan ‘Teknoloji Üçgeni Bölgesi’nde, İstanbul’un en büyük teknoloji geliştirme bölgesi olan Teknopark İstanbul, birikimiyle öncü roller üstleniyor.” dedi.

Yapay zeka alanındaki gelişmelerin çok hızlı ilerlediğine dikkat çeken Prof. Dr. Metin Yerebakan, “Yapay zeka teknolojilerinin eğitim süreçlerinde daha etkin kullanılması için kamu ve özel sektör arasında iş birliğini güçlendirecek bu ve benzeri çalışmaların önemine inanıyoruz. Teknopark İstanbul’daki eşsiz birikimi ve inovasyon gücünü gençlerimize yansıtacak, eğitimlerine katkı sağlayacak projelerin içinde büyük istekle yer alıyoruz.” ifadesini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise konuşmasında, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile çocuklarımızın hem dijital okuryazarlık anlamında hem dijital becerilerinin gelişmesi anlamında hem de yapay zeka uygulamalarının eğitim öğretim süreçlerine uygulanabilmesi açısından çok önemli değişiklikler yaptık.” dedi.

Bakanlık ve Teknopark İstanbul arasında protokol imzalandı

Etkinlik kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı ve Teknopark İstanbul arasında bir işbirliği protokolü de imzalandı. Böylece Cube Incubation bünyesinde, eğitim teknolojileri alanında faaliyet gösteren girişimciler ve girişimci adaylarına yönelik “Educube Eğitim Teknolojileri Girişimlerini Hızlandırma Programı” hayata geçirilecek.

2 gün süren etkinliğe 700’ün üzerinde kişi katıldı. Etkinliğin sonunda Proje Pazarı Kuluçka ve Ön Kuluçka kategorilerinde derece alan girişimcilere ödüller verildi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.