Uluslararası Bursa Festivali, ‘Flamenko’ rüzgarıyla başladı

Türkiye’nin en uzun soluklu uluslararası festivallerinden olan Uluslararası Bursa Festivali 62’nci kez Bursalılarla buluştu.

Uluslararası Bursa Festivali, ‘Flamenko’ rüzgarıyla başladı
Yayınlama: 06.07.2024
0
A+
A-

Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği açılış konseri öncesinde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Festival boyunca sergilenecek her eser, Bursa’nın zengin kültürel dokusuna işlenmiş birer motif, ortak hikâyemizin birer parçasıdır” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından bu yıl 62’ncisi düzenlenen Uluslararası Bursa Festivali'nin açılışında Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde dünyaca ünlü Siudy Garrido Flamenko Topluluğu sahne aldı. Merinos Park içinde özel olarak hazırlanan alandaki konsere sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

“Sanat, toplumların aynasıdır”
Konser öncesinde festivalin açılış konuşmasını yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Uluslararası Bursa Festivali’nin kentin 62 yıllık geleneği olduğunu söyledi. Yalnızca Bursa’nın değil aynı zamanda Türkiye’nin de en uzun soluklu etkinliği olduğunu belirten Başkan Mustafa Bozbey, 31 Temmuz’a kadar sürecek olan Uluslararası Bursa Festivali’nin kentle bütünleşmiş bir kültür sanat hareketi olduğunu ifade etti. Bursa'nın ortak hafızası olan festivalin açılışında olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Başkan Bozbey, “Kültür ve sanata verilen önem, toplumun geleceğini şekillendirir. Çünkü sanat, toplumların aynasıdır. Bize kim olduğumuzu, nereden geldiğimizi ve nereye gitmek istediğimizi anlatır. Sanat, bize birbirimizi anlamanın, farklılıklarımızı kucaklamanın, birlikte olmanın yollarını gösterir. Bursa’mız, zengin bir kültür birikimine sahip. Bu nedenledir ki 62. Uluslararası Bursa Festivali boyunca sergilenecek her eser, Bursa’nın zengin kültürel dokusuna işlenmiş birer motif, ortak hikâyemizin birer parçasıdır” dedi.

BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Metin Atış, 62. Uluslararası Bursa Festivali’nin açılışını yapmaktan gurur duyduklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Merinos Parkı’nda ilk olarak Naci Özgöç şefliğinde Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası yerini aldı. İlk enstrümantal eseriyle izleyenleri karşılayan orkestraya daha sonra Siudy Garrido Flamenko Topluluğu katıldı. Flamenkoya olan tutkusu ve çığır açan katkılarıyla tanınan Siudy Garrido, sahneledikleri danslarıyla izleyenleri büyüledi. Kendine özgü koreografisiyle büyük beğeni toplayan topluluk, muhteşem gösterisiyle sanatseverlerden büyük alkış aldı. Bursa Bölge Senfoni Orkestrası sanatçıları da performanslarıyla dinleyenlere müzik dolu bir gece yaşattı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.