Uludağ’da yapılacak TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliği yarın başlıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Faatih Kacır, Bursa Uludağ’da yapılacak TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliği’nin 9-11 Ağustos tarihlerinde yapılacağını söyledi.

Uludağ’da yapılacak TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliği yarın başlıyor
Yayınlama: 08.08.2024
0
A+
A-

Bakan Kacır, ilk kez 1998 yılında Antalya Saklıkent’te düzenlenen etkinliğin her yıl etkisini ve kapsamını genişleterek yoluna devam ettiğini belirtti.

Bu yıl 81 ilin tamamından 15 bine yakın başvuru alarak rekor kırdıklarını ifade eden Kacır,  “Kurayla belirlediğimiz her yaş grubundan bini aşkın gökyüzü tutkununu yarışmalar, seminerler, atölye çalışmaları, gökbilim ile ilgili heyecan verici faaliyetler bekliyor.Katılımcılar çıplak gözle binlerce yıldızın görülebildiği gökyüzü altında uzman astronomlar ve profesyonel teleskoplar eşliğinde gökyüzünü gözlemleyecek, yıldızları, galaksileri, nebulaları tanıyacak.” ifadelerine yer verdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, misafirlerin etkinliklere, yanlarında getirdikleri fotoğraf makinesi, teleskop, kamera gibi gözlem ekipmanları ile katılabileceğini hatırlattı.

Etkinlik boyunca bilim insanları, alanında uzman kişiler ve Türkiye’nin astronotları, birbirinden ilginç başlıklarda sunumlar gerçekleştireceğini aktaran Kacır, “Açılışını yarın akşam büyük bir coşku ile gerçekleştireceğimiz etkinliğimiz, bilime ve keşfe olan tutkumuzu perçinleyecek. Hayallerimizi ufkun sınırlarının ötesine taşıyacak.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.