Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu’nun KKTC ziyareti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ziyareti kapsamında KKTC Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi Yerleşkesi bağlantı yollarını inceledi ve Lefkoşa Kuzey Çevreyolu Temel Atma Töreni’ne katıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu’nun KKTC ziyareti
Yayınlama: 28.08.2024
1
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, yapımı devam eden KKTC Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi Yerleşkesi bağlantı yollarını yerinde incelediklerini bildirdi.

Kıbrıs Türkü’nün iradesi, bağımsızlığı ve kendi kendini yönetme kabiliyeti açısından dünyaya büyük bir mesaj verecek olan Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi’ne, Cumhuriyet Meclisi’ne ve Millet Bahçesi’ne ulaşımda kullanılacak bölünmüş yolun 5,2 kilometre uzunluğunda olacağını belirten Bakan Uraloğlu, “Şimdiden işçisinden mühendisine emeği geçen herkesi kutluyor; KKTC’ye hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Bakan Uraloğlu, KKTC ulaşım ağını güçlendirdikleri 'Lefkoşa Kuzey Çevreyolu Temel Atma Töreni’ni KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üstel, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile gerçekleştirdiklerine değinerek, şunları ifade etti:

“Çevre yolunun tamamının hizmete açılması ile 21 dakika süren seyahat süresini 9 dakikaya düşüreceğiz. Böylece zamandan 1,3 milyar lira akaryakıttan 70 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 1 milyar 371 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Karbon emisyonunu da 5 bin ton azaltacağız.”

KKTC’nin kara, deniz ve hava yolu taşımacılığına yaptıkları yatırımlar ve dijital dönüşüm faaliyetleriyle Kuzey Kıbrıs’ı kalkındırmaya devam edeceklerine dikkati çeken Uraloğlu, “Kıbrıs Türkü’nün mücadelesi, bizim mücadelemizdir.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.