Ukrayna’nın silah isteğinin yerine getirilip getirilmeyeceği hala belirsiz

Washington, 14 Eylül (Hibya) – Amerikan Başkanı Joe Biden, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile Beyaz Saray’da bir araya geldi. Görüşme öncesinde, görüşmeyle bağlantılı olarak Ukrayna’nın Batı tarafından hibe edilen uzun menzilli füzeleri Rusya topraklarına saldırmak için kullanma isteğine yeşil ışık yakılabileceği yönünde ısrarlı söylentiler vardı.

Ukrayna’nın silah isteğinin yerine getirilip getirilmeyeceği hala belirsiz
Yayınlama: 14.09.2024
3
A+
A-

Ancak toplantıda Ukrayna'nın bunu yapmasına izin verilip verilmeyeceğine dair bir yanıt verilmedi.

Joe Biden basına yaptığı açıklamada 'Putin Ukrayna'da kazanamayacak' demekle yetinirken, Keir Starmer görüşme sonrasında yaptığı açıklamada iki lider arasındaki görüşmenin sadece belirli özellikler hakkında değil, 'Ukrayna ile ilgili strateji' hakkında olduğunu ifade etti.

Bununla birlikte İngiltere Başbakanı kararın şüphesiz birkaç gün içinde 'daha geniş bir grup insanla' yeniden gözden geçirileceğini de sözlerine ekledi.

Ukrayna'nın Rusya topraklarında uzun menzilli füzeler kullanmasına izin verilmesi isteği son zamanlarda Batı'yı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e boyun eğmeye sevk etti.

Putin böyle bir yetkilendirmenin doğrudan katılım olacağını, çatışmanın doğasını önemli ölçüde değiştireceğini ve Rusya'nın yeni tehditlere dayanarak “uygun kararlar” alması gerekeceğini söyledi.

Joe Biden'a Putin'in tehditleri hakkında ne düşündüğü sorulduğunda, '' Vladimir Putin hakkında çok fazla düşünmüyorum.'' yanıtını verdi

 

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.