Ukrayna’nın F-16 savaş uçağı düştü, pilotu öldü

Stockholm, 30 Ağustos (Hibya) – Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı Perşembe günü yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın Rusya’nın işgaline karşı savaşmak üzere Batılı ortaklarından aldığı F-16 savaş uçaklarından birinin düştüğünü ve pilotun öldüğünü söyledi.

Ukrayna’nın F-16 savaş uçağı düştü, pilotu öldü
Yayınlama: 30.08.2024
0
A+
A-

Facebook'ta yayınlanan askeri açıklamada, savaş uçağının Pazartesi günü Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik büyük bir füze ve insansız hava aracı saldırısı sırasında düştüğü belirtildi. Açıklamada, bu Rus füzelerinden dördünün F-16'lar tarafından düşürüldüğü belirtildi.

Kaza, geçen ayın sonunda gelmelerinin ardından Ukrayna'da bir F-16'nın rapor edilen ilk kaybı oldu. Savaş uçaklarından en az altısının teslim edildiğine inanılıyor. Savunma bakanlığı kazayla ilgili bir soruşturma başlattı. Ukrayna Hava Kuvvetleri bir Facebook paylaşımında pilotu “Ukraynalıları ölümcül Rus füzelerinden maalesef kendi hayatı pahasına kurtaran” Albay Alexei “Moonfish” Mes olarak tanımladı.

AB'nin en üst düzey diplomatı Josep Borrell, Perşembe günü Ukrayna'nın uluslararası destekçilerine, silahlı kuvvetlerinin Rusya içindeki hedefleri vurabilmesi için sağladıkları silahların kullanımı üzerindeki kısıtlamaları kaldırmaları yönünde baskıyı arttırdı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini görüşmek üzere Brüksel'de bir araya gelen blok dışişleri bakanları toplantısı sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Josep Borrell,  “Ukrayna'ya sağladığımız silahlar tam olarak kullanılabilmeli ve Ukraynalıların Rusya'nın bombaladığı yerleri hedef alabilmeleri için kısıtlamalar kaldırılmalıdır. Aksi takdirde bu silahlar hiçbir işe yaramaz.” dedi.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.