Ukrayna Rusya’nın Seym Nehri üzerindeki üç köprüyü yıktı

Stockholm, 20 Ağustos (Hibya) – Ukrayna, Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy ‘nin Rusya içinde askeri bir “tampon bölge” olarak tanımladığı bölgeyi genişletme girişiminin bir parçası olarak Kursk bölgesinde Seym Nehri üzerindeki üçüncü bir köprüyü yıktı .

Ukrayna Rusya’nın Seym Nehri üzerindeki üç köprüyü yıktı
Yayınlama: 20.08.2024
1
A+
A-

Zelenskiy, Kursk saldırısının Ukrayna'yı korumak için tampon bölge oluşturmayı amaçladığını söyledi.

Rus yetkililere göre, Karyzh köyündeki köprü gece boyunca hedef gözetilerek yapılan Ukrayna “bombardımanı” nedeniyle hasar gördü. Cuma ve Cumartesi günü aynı nehir üzerindeki iki köprünün yıkılmasının ardından, bu köprü cephenin bu kısmındaki son büyük geçitti.

Ukrayna silahlı kuvvetleri, iki hafta önce sürpriz bir saldırıyla ele geçirilen Rus kasabası Sudzha çevresindeki mevcut köprübaşından ilerlemeye hazırlanıyor. Korenevsky bölgesinde nehrin güneyinde sıkışıp kalan ve bir kısmı askere alınmış olan Rus birliklerini kuşatmaya çalışıyorlar.

Operasyon başarılı olursa, Ukrayna 700 km2 daha Rus toprağı kazanmış olacak. Rusya güçlerine ikmal yapabilmek için nehir üzerinde duba köprüler inşa etti ancak bunlar ABD tarafından tedarik edilen Himars sistemlerinin, kamyona monte mobil roketatarların yakın mesafeden Ukrayna saldırılarına karşı savunmasız.

Pazartesi günü Kiev iki Rus köyünü daha ele geçirdi: Snagost ve Apanasovka. Ancak Kursk bölgesine ilerleyiş hızı son günlerde yavaşladı. Kremlin, Ukraynalı muharip birliklerin daha fazla ilerlemesini engellemek için yedekleri devreye soktu.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.