Ukrayna Dışişleri Bakanlığı: Rus sporcuların eli sıkılmamalıdır

Kiev, 24 Temmuz (Hibya) – Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Paris’teki Olimpiyat Oyunları başlamadan önce Rus sporcularının elinin sıkılmaması gerektiğini vurguladı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı: Rus sporcuların eli sıkılmamalıdır
Yayınlama: 24.07.2024
0
A+
A-

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Paris'teki Olimpiyat Oyunları öncesinde olimpik ilkelerin ve bunları ihlal edenlerin hesap vermesi gerektiğinin önemine dikkat çekti.

Bakanlığın açıklamasında olimpiyatların her ülkenin bu ilkeleri temsil eden ve layık temsilciler olan sporcuları sunduğu bir platform olduğu vurgusu yapılarak şu ifadeler kullanıldı:

“Rus sporcular, aksine, tarafsız bir bayrak altında bile Rus propagandası ve dezenformasyonunun taşıyıcılarıdır. Genel olarak, yaklaşık 800 Rus sporcu, spor tesislerinin yıkılması ve Ukraynalı sporcuların öldürülmesi dahil olmak üzere, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü savaşı ve Ukrayna halkının soykırımını açıkça desteklemektedir. Şu ana kadar Rusya, 20 dünya şampiyonu ve 8 çocuk da dahil olmak üzere, 480'den fazla Ukraynalı sporcuyu öldürdü. En gençleri sadece 9 yaşındaydı.”

Bakanlık, “Olimpiyat Oyunları; Putin, Rusya'nın askeri liderliğini yapan veya Rus ordusu ile savaş suçları işleyen kişilere sadece birkaç el sıkışma mesafesinde olan bireyler için platform değildir. Rus sporcuların eli sıkılmamalıdır” açıklamasını yaptı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.