Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Zambiya Cumhurbaşkanı Hichilema ile görüştü

Lusaka, 6 Ağustos (Hibya) – Ukrayna Dışişleri Bakanı Dymtro Kuleba, Zambiya Cumhurbaşkanı Hakainde Hichilema ile bir araya geldi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Zambiya Cumhurbaşkanı Hichilema ile görüştü
Yayınlama: 06.08.2024
1
A+
A-

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Zambiya Cumhurbaşkanı Hakainde Hichilema tarafından karşılanmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Zambiya'nın Ukrayna'yla dayanışmasını ve Cumhurbaşkanı Hichilema'nın Afrika liderlerinden oluşan bir grup olarak adil ve kalıcı barışı yeniden tesis etme çabalarına kişisel olarak katılımını takdir ettiklerini dile getiren Kuleba, “Barış Zirvesi ve Zambiya'nın bildirisine katılma kararının ardından, Ukrayna'nın ikinci Barış Zirvesi yolunda Barış Formülü'nü uygulamaya yönelik daha sonraki adımlarının mantığını ayrıntılı olarak anlattım. Ayrıca Ukrayna'nın, bu yıl yaşanan yıkıcı kuraklığın sonuçlarını hafifletmek amacıyla başlattığı 'Ukrayna'dan Tahıl' insani yardım programı kapsamında Zambiya'ya yardım sağlama kararını da ilettim.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca görüşmede, tarım, dijitalleşme, enerji güvenliği, ekonomik iş birliği ve ticaret başta olmak üzere ikili ortaklığın daha da derinleştirilerek güçlendirilebileceği birçok alan ele alındı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.