Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Genelkurmay Başkanı Syrskyi’den brifing aldı

Kiev, 19 Ağustos (Hibya) – Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Ukrayna Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral Oleksandr Syrskyi’den brifing aldı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Genelkurmay Başkanı Syrskyi’den brifing aldı
Yayınlama: 19.08.2024
2
A+
A-

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Ukrayna Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral Oleksandr Syrskyi'den Ukrayna'nın doğu kesimindeki durum, Kursk bölgesindeki harekat, 'değişim fonu' ve tugayların, özellikle yedeklerin mühimmat ve silahla donatılması konularını kapsayan bir brifing aldı.

Her yönden, birliklerin olağanüstü bir iş çıkarıtığını vurgulayan Zelenski, “Ancak, ortaklarımızdan gelen malzemeler söz konusu olduğunda, işlerin hızlanması gerekiyor. Savaşta tatil yoktur. Kararlara ihtiyacımız var; vaat edilen yardım paketleri için zamanında lojistiğe ihtiyacımız var. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Fransa'ya hitap ediyorum.” dedi.

Zelenski, çeşitli ortakların dahil olduğu önemli diplomatik çalışma haftalarının geldiğini belirterek “Avrupa, Amerika, Küresel Güney. Bu savaşın adil bir şekilde sonlandırılmasını destekleyenlerin çemberini zaten genişlettik ve genişletmeye devam edeceğiz. Ukrayna'nın bu sonbahara eskisinden daha da güçlü girmesi hayati önem taşıyor.” açıklamasını yaptı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.