Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Başbakan Shmyhal ile toplantı yaptı

Kiev, 1 Ağustos (Hibya) – Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Başbakan Denys Shmyhal ile kurtarma çalışmalarına ilişkin bir toplantı gerçekleştirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Başbakan Shmyhal ile toplantı yaptı
Yayınlama: 01.08.2024
2
A+
A-

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Başbakan Denys Shmyhal ile kurtarma çalışmalarına ilişkin bir toplantı yaptı.

Hükümetin, bu sonbaharda daha fazla Ukraynalı çocuğun çevrimiçi değil direkt okula gidebilmesini ve mevcut koşullar altında mümkün olduğunca normal okul hayatını deneyimleyebilmesini sağlamak için ek önlemler hazırlandığını belirten Zelenski, “İkincisi, ortaklarla ilişkilerimiz: Bu ağustos ayında sonuçlanacak anlaşmalar ve düzenlemeler hazırlıyoruz. Bunlar arasında başka bir Avrupa ülkesiyle yarın başlayacak müzakerelerin yer aldığı güvenlik anlaşmaları da yer alıyor.” dedi.

Başlıca görevlerin Savunma Kuvvetlerini, devlet bütçesini ve Ukrayna'nın sosyal dayanıklılığını desteklemek olduğunu vurgulayan Zelenski, “Dünya çapında bize yardım eden herkese minnettarım. Ve tabii ki savaşçılarımıza, ön saflarda görev yapan, devletimizi koruyan, mevzilerimizi savunan, komşu birliklerle ilgilenen ve gerektiğinde yardım eden tüm asker, çavuş ve subaylarımıza şükranlarımı sunuyorum.” açıklamasını yaptı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.