Ukrayna Devlet Başkanı Zelenki, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

Paris, 10 Ekim (Hibya) – Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya gelerek Zafer Planı’nı sundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenki, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü
Yayınlama: 10.10.2024
1
A+
A-

 

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a  Zafer Planı'nı sunarak, temel noktalar ve strateji hakkında detaylı bir görüşme gerçekleştirdi.

Sohbet ve barışın nasıl daha yakın hale getirileceğine dair ortak bir vizyon oluşturmaya yardımcı olan tüm sorular için minnettar olduğunu belirten Zelenski, “Fransa'nın bu yoldaki liderliğini derinden takdir ediyoruz. Ayrıca savaş alanındaki durumu ve pozisyonlarımızı güçlendirebilecek ve Avrupa'nın korunmasını artırabilecek şeyleri de tartıştık. Özellikle Anne of Kyiv tugayının eğitimi ve donanımı için minnettarım. ” dedi.

Görüşmelerin temel odak noktasının ortak silah üretimi ve bu iş birliğini genişletme olduğunu vurgulayan Zelenski “Savunma bakanlarımızın bunu ileriye taşıyacağı konusunda anlaştık. Barış Formülü'nün uygulanmasını ve adil bir barışı sağlamak için devam eden çabaları görüştük. Fransa'nın kararlı ve somut desteği, her zaman etkili yardımı ve liderliği için içtenlikle minnettarım.” açıklamasını yaptı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.