Uğur Kılıç: Hentbolu daha geniş kitlelere ulaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Başkanı Uğur Kılıç, Bursa’da hentbol sporunun gelişimi ve yaygınlaşması için önemli temaslarda bulundu. Başkan Kılıç’a bu ziyaretlerde THF Yönetim Kurulu Üyesi Şirin Mine Kılıç eşlik etti.

Uğur Kılıç: Hentbolu daha geniş kitlelere ulaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz
Yayınlama: 07.08.2024
0
A+
A-

Başkan Kılıç ve beraberindekiler, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa Gençlik Spor İl Müdürü Rahmi Aksoy, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ı makamlarında ziyaret etti. Bu görüşmelerde, Bursa'da hentbol sporunun mevcut durumu değerlendirildi ve gelecekteki projeler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretler kapsamında ayrıca Bursa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Muhammed Aydın, Bursa Bosch Kulübü Başkanı Ufuk Özkan, Bursa Beşevler Mahallesi Muhtarı Erol Yılmazer ve Bursa Osmangazi Kulübü Başkanı Fatih Karayılan ile de görüşmeler gerçekleştirildi. Bu görüşmelerde de kulüplerin durumu ve karşılaştıkları sorunlar ele alındı. THF Başkan’ı Uğur Kılıç, ziyaretlerin sonunda yetkililere milli takım forması takdim etti.

Uğur Kılıç: Hentbolu daha geniş kitlelere ulaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz

Başkan Uğur Kılıç, ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada, “Bursa'da hentbolun daha da yaygınlaşması ve genç yeteneklerin keşfedilmesi için önemli projeler üzerinde çalışıyoruz. Yerel yönetimlerin ve kulüplerimizin desteği ile Bursa'da hentbolun daha da güçleneceğine inanıyoruz. Hentbolu daha geniş kitlelere ulaştırmak ve bu spor dalının hak ettiği yere gelmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Gelecek Planlarından da bahseden Kılıç, Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) olarak, Bursa'daki temasların, hentbol sporunun ülke genelinde daha da yaygınlaşması ve gelişmesi için atılan adımlar, yapılacak yatırımlar ve projelerin, kentte hentbolun gelişimi için umut verici ve önemli bir yere sahip olduğuna inandığını belirtti.

Konu çerçevesinde açıklamalarda bulunan Uğur Kılıç, THF’nin son yıllarda hayata geçirdiği çalışmalarla lisanslı hentbolcu sayısının 7 binlerden 21 binin üzerine çıktığını belirterek şöyle konuştu: THF Yönetimi, görevde bulunduğu süre içinde şeffaf ve ulaşılabilir bir yapı meydana getirdi.

Uğur Kılıç: Hentbolu daha geniş kitlelere ulaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz

“Türk Hentbolu Olarak hedefimiz Bir Sonraki Olimpiyatlara Katılmak”

Dünya spor kamuoyunun gündeminde Paris’te devam etmekte olan Olimpiyat Oyunları olduğunu hatırlatan Kılıç, hedeflerinin Türk hentbolunun bir sonraki olimpiyat oyunlarına katılmak olduğunu söyledi. Kılıç, “Kadın ve erkek hentbolcularımızın bu potansiyeli ve kapasitesi var. Hali hazırda birçok sporcumuz yurt dışında başka liglerde forma giyiyor” diye konuştu.

Kılıç şöyle devam etti: “Türkiye’nin 81 ilinde faaliyetlerimizi etkin bir biçimde devam ettiriyoruz. Çocuklara hentbol sporunu sevdirmek üzere projeler başlattık. Bugün 12-13 yaşında olan çocuklarımız gelecek olimpiyatlarda yarışacak yaşa gelecekler. Bu nedenle şimdiden onlara yatırım yapıyoruz. Türk hentbolu gelecekte Türk halkını gururlandıracak spor branşlarından biri olacaktır.

Uğur Kılıç: Hentbolu daha geniş kitlelere ulaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz

Uluslararası Başarılar

Yine bu dönemde, çok değerli sportif başarılar elde ettik. Kadın A Milli Hentbol takımımız Kasım ayında Macaristan’da yapılacak EURO’24 finallerinde mücadele edecek. Finallerde oynamak Türk hentbolu, Türk kadın hentbolu adına çok önemli bir başarı. Bununla birlikte, 2026 Avrupa Finalleri’nin bir bölümü Türkiye’de yapılacak. Bu da yine uluslararası ilişkilerimizle hayata geçireceğimiz bir başka proje olacak.

Diğer yandan, plaj hentbolu kadınlar ve erkekler Avrupa şampiyonaları ile plaj hentbolu U17 Avrupa Şampiyonalarını Alanya’ya aldık. Bu şampiyonalar gelecek yılın temmuz ayında ülkemizde gerçekleştirilecek.”

THF Başkanı Uğur Kılıç, Türk hentbolunun gelişimi için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm güçleriyle çalışacaklarını sözlerine ekledi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.