Tuzla Belediye Meclisi’nde kadın cinayetleri tartışması yaşandı

Tuzla Belediyesi Ekim ayı toplantısında AK Parti’li ve CHP’li meclis üyeleri arasında kadın cinayetleri tartışması yaşandı.

Tuzla Belediye Meclisi’nde kadın cinayetleri tartışması yaşandı
Yayınlama: 16.10.2024
0
A+
A-

Tuzla Belediyesi Ekim ayı toplantılarının ilk oturumu geçen günlerde gerçekleştirildi. Meclisi, Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl’ün yerine, İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Tuzla Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekili Ülkü Sakalar yönetti. Toplantıda AK Parti’li ve CHP'li meclis üyeleri arasında kadın cinayetleri tartışması yaşandı. 

Gündem dışı konuşmalarla başlayan oturumda ilk sözü AK Parti’li Meclis Üyesi Duygu Keskin, yakın zamanda yaşanan cinayetlerle alakalı kadın ve çocuklara ilişkin her türlü şiddete karşı olduklarını belirterek, “Toplumumuzun her kesimini etkileyen bu olaylar öncelikli meselemizdir. Toplumuzun ortak kararlılığı ile hiçbir vatandaşımızın bir daha böyle bir acı yaşamamasını umuyoruz. Bu olayların siyasete alet edilmesini kabul etmiyoruz” dedi.

Keskin’in sözlerine CHP Meclis Üyesi Dilek Ateş, cevap verdi. Geçtiğimiz 10 ayda 295 kadın erkeler tarafından öldürüldüğünü söyleyen Ateş, bir o kadar da şüpheli bir ölümün olduğunu vurguladı. “Bu cinayetler giderek vahşileşiyor. Cezalandırılmayan her fail bir başkasına cesaret veriyor” ifadelerini kullandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.