Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’na Altın Pusula

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, Cerebral Palsy’li ve engelli bireylere yönelik yürüttüğü iletişim çalışmaları ile Türkiye Halka İlişkiler Derneği tarafından 22’ncisi düzenlenen Altın Pusula Ödüllerinde Sivil Toplum Kuruluşları Kategorisinde ödül kazandı.  

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’na Altın Pusula
Yayınlama: 28.06.2024
4
A+
A-

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, Cerebral Palsy’li ve engelli bireylere yönelik yürüttüğü iletişim çalışmaları ile Türkiye Halka İlişkiler Derneği tarafından 22’ncisi düzenlenen Altın Pusula Ödüllerinde Sivil Toplum Kuruluşları Kategorisinde ödül kazandı.  

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye 52 yıldır; çocukluk döneminde görülen en yaygın fiziksel engellilik durumu; Cerebral Palsy (CP) konusuna odaklanarak engelli bireylere yönelik teşhis, tedavi ve eğitim hizmeti veriyor. Vakıf, binlerce engelli bireye ve ailelerine ulaşırken hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri, çeşitli kampanyalar, eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri ile kamuoyunda CP farkındalığını artırmayı amaçlıyor.

Vakıf; İstanbul'da 50 yılı aşkın süredir yürüttüğü çalışmalarını, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketi sonrasında genişleterek, deprem nedeniyle tüm rehabilitasyon birimlerinin kullanılamaz hale geldiği Hatay Antakya'ya da taşıdı. Depremden bu yana geçen sürede kaynaklarını depremden etkilenen engelli bireylere de ayıran Vakıf; 6 Ekim Dünya Cerebral Palsy Farkındalık Günü başta olmak üzere yıl boyunca kamu ve özel sektörle birlikte çalıştı.

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından 22’ncisi düzenlenen, Türkiye’de halkla ilişkiler sektörünün ilk ve tek ödül programı olan Altın Pusula Ödülleri’nde Sivil Toplum Kuruluşları Kategorisi’nde ödül almanın heyecanını yaşadıklarını belirten Vakıf Genel Direktörü Nigar Evgin; “Vakfımız bünyesinde sunduğumuz çok yönlü hizmet modellerimizle binlerce engelli bireye ve ailelerine dokunurken bu alanda oluşturduğumuz modellerle ülkemizi ulusal ve uluslararası platformlarda temsil ediyoruz. Ülkemizdeki ve yurtdışındaki ilgili bakanlıklarla yakın temasa geçiyor ve engelli bireyler için daha konforlu bir hayat inşa etmeye çalışıyoruz. Vakıf Akademik Kurulumuz ve farklı alanlarda uzmanlaşmış kadromuzla; meslektaşlarımıza, ailelere ve geleceğin uzman adaylarına çeşitli eğitimler düzenliyoruz.  Tüm bu çabanın toplum nezdinde bir emsal teşkil etmesi ve farkındalık oluşturulması için iletişim faaliyetlerini de çok önemsiyoruz. Türkiye’de iletişim sektörünün gelişmesinde büyük rolü olan Türkiye Halkla İlişkiler Derneği ve değerli jüri adayları tarafından iletişim çalışmalarımızın ödüle layık görülmesi bizi çok gururlandırdı” dedi.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye hakkında;

Türkiye’de Cerebral Palsy (CP) konusunda en geniş hizmet yelpazesine sahip ilk ve tek kuruluş olan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı; Cerebral Palsy’li çocuk ve erişkinlerine teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sağlayarak, meslek sahibi olmaları ve sosyal hayatta daha fazla yer almaları için faaliyetlerde bulunuyor. “Vergi Muafiyeti Tanınan Vakıf” ve “İzin Almadan Yardım Toplama Hakkına Sahip Kuruluş” statüsü kapsamında kamu yararına çalışan Vakıf, İstanbul Ataşehir’de 35 dönümlük alan üzerine kurulan kampüste; Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri ve Aile Danışma Merkezi ile hizmet veriyor.   Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, kurulduğu günden bugüne 30 binden fazla çocuk ve ailesine hizmet verdi ve destek oldu. 51 yıldır şeffaf ve hesap verebilirlik prensipleriyle hizmet veren Vakıf, konu hakkında bilinirliği artırmak ve çocuklara daha çok destek sağlayabilmek için “Cerebral Palsy Türkiye” markasıyla yoluna devam etmektedir. www.tscv.org.tr


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.